22 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 49 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Friptura suculenta de porc in sos de pere, briose picante cu ciuperci si cascaval pe post de aperitiv, sarmale muntenesti traditionale, prajitura racoritoare cu crema de portocale si lamaie, preparate exotice precum puiul Sriracha... masa de Craciun abunda in bucate care mai de care mai delicioase si mai apetisante. Iata cateva din propunerile Garbo pentru masa de Craciun. Puteti incerca retetele noastre pentru a avea o masa imbelsugata, plina cu bucate speciale pentru toti cei dragi:

4. Sarmale muntenesti

via Delly Garbo

Ingrediente necesare pentru sarmale muntenesti (80 buc):

  • 1,5 kg carne de porc tocata
  • foi de varza acra
  • 1 litru suc de rosii gros
  • 2 linguri de bulion
  • sunculita taraneasca
  • 400 g orez spalat si scurs
  • 2 cepe medii
  • cimbru,sare,piper,boia de ardei iute
  • crengute de marar uscat
  • frunze de dafin

Mod de preparare sarmale muntenesti:

Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim usor ceapa tocata marunt, adaugam orezul, cimbru, sare si piper. Amestecam pana cand bobul de orez incepe sa se umfle. Peste aceasta compozitie punem cele doua linguri de bulion diluate in 1/2 cana de apa. Mai invartim putin lingura de lemn prin tigaie si dam la o parte sa se raceasca putin.

Adaugam orezul calit peste carnea tocata, punem si o cana plina de suc de rosii si amestecam compozitia.Pentru a rezulta niste sarmale cu o compozitie pufoasa, nu cimentoasa, este nevoie sa adaugam suc de rosii cat este necesar; pentru a simti carnea moale dar legata.Asezonam carnea dupa gust si incepem sa formam sarmalutele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători Aperitive de Crăciun: idei festive ușor de făcut pentru masa tradițională Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră

Luam carnea cu o lingura si o punem in capatul foitei de varza. Infasuram ruloul si la capete inchidem impingand cu degetul varza, spre interiorul sarmalei.Daca varza este prea sarata, chiar si dupa spalare, avem grija sa adaugam mai putina sare la compozitie! Daca foita de varza are prea multe nervuri (este cotoroasa) si nu reusiti sa infasurati, presati-o usor cu un facalet.

Resturile de varza se toaca si se pun pe fundul cratitei in care veti fierbe sarmalele. Peste ea adaugam felii subtiri de sunculita si apoi asezam un strat de sarmale. Stropim cu suc de rosii si presaram crengute de marar uscate, frunze de dafin. Continuam cu varza tocata, marar, sunculita, sarmale si suc de rosii. Putem inchide cu un ultim strat subtire de varza tocata.

Amestecam suc de rosii cu apa si adaugam peste sarmale, aproape sa le acopere. Punem cratita pe aragaz pana incep sa fiarba apoi le dam la cuptor incins. Dupa o ora scoatem o sarmaluta si o probam cu furculita; daca se rupe usor si ingredientele din interior sunt moi sunt gata.

Sunt exceptional de bune, se topesc in gura. Pofta buna !

Sa aveti parte de sarbatori ca-n povesti alaturi de familie, pentru ca nimic nu se sarbatoreste in singuratate!

Rețetă cozonac pufos cu nucă pentru sărbători Seturile de farfurii, un cadou practic și frumos. Cum alegem cel mai potrivit set? + 10 dintre cele mai frumoase si inedite seturi. Crăciun și revelion pe rit vechi - Tradiții și semnificații ale sărbătorilor de iarnă pe stil vechi

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri