22 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 49 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Friptura suculenta de porc in sos de pere, briose picante cu ciuperci si cascaval pe post de aperitiv, sarmale muntenesti traditionale, prajitura racoritoare cu crema de portocale si lamaie, preparate exotice precum puiul Sriracha... masa de Craciun abunda in bucate care mai de care mai delicioase si mai apetisante. Iata cateva din propunerile Garbo pentru masa de Craciun. Puteti incerca retetele noastre pentru a avea o masa imbelsugata, plina cu bucate speciale pentru toti cei dragi:

Un preparat exotic: Pui Sriracha - aripioare in sos picant

via Delly Garbo

Ingrediente necesare pentru aripioare in sos picant:

  • aprox. 10 aripioare de pui
  • putin ulei
  • sare si piper
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 100 gr ketchup
  • 2-3 linguri sos iute (aici ajustati dupa gust)
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura sos de soia
  • un varf de lingurita de chimion

Mod de preparare aripioare in sos picant:

Aripioarele de pui se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in cuptor pana se rumenesc.

Intr-o tigaie se caleste usturoiul cu ceapa, iar cand devin sticloase se adauga ketchupul, sosul iute (Sriracha daca aveti, sos chilli sau alt sos iute), otetul, sosul de soia si chimionul. Se lasa sa fiarba putin, sa se lege sosul. Se scoate sosul intr-un vas unde se paseaza - fie in blender, fie cu un robot vertical.

Pana atunci se rumenesc si aripioarele, care scoase din cuptor se adauga in sosul pasat si se amesteca bine pentru a se unge bine.
Eu am pastrat si separat din sos pentru cine a dorit un plus de iuteala.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri