22 Decembrie 2008 publicat în Lifestyle 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Stiati ca Mosul are 31 de ore de lucru datorita diferentelor de fus orar si arotatiei Pamantului in jurul Soarelui? Stiati ca in Polonia Mos Craciun da cadouri pe 6 decembrie. Stiati ca in 1866 artistul Thomas Nast a realizat un montaj denumit "Mos Craciun si munca sa" unde l-a intruchipat pentru prima data pe Mosul ca 'producator' al jucariilor pe care le daruieste? Stiati ca imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost facuta cunoscuta prin campaniile Coca Cola in intreaga lume.Stiati ca Mos Craciun trebuie sa se deplaseze cu 5800 km pe secunda pentru a putea duce cadouri copiilor din lumea intreaga?

Stiati ca?

... brazii de Craciun se vand comercial in Statele Unite ale Americii din 1950
... asistentului lui Thomas Edison, Edward Johnson, a venit cu ideea de lumina ca beculete pentru bradul de Craciun in 1882

Povestea Felicitarilor de Craciun

O prima idee de felicitare de Craciun a aparut in Anglia cand tinerii isi exersau scrisul creand texte de Craciun pentru parinti, dar Sir Henry Cole este primul care a realizat prima felicitare de Craciun. Fiind primul director la Muzeul Victoria, Sir Henry era prea ocupat sa trimita texte personalizate de Craciun.

Asa ca in 1843 l-a rugat pe bunul sau prieten John Calcott Horsley sa deseneze felicitarea. Felicitarea nu a fost primita fara controverse, pentru ca infatisa o familie ridicand paharele pentru toastul de Craciun. Puritanii le-au denuntat imediat. Ideea era excelenta pentru altii. Felicitarile de Craciun au devenit foarte populare, si alti artisti au urmat imediat conceptul lui Horsley.

Stiati ca?

... in 2004 Posta germana a 'pus la bataie' peste 20 de milioane de abtibilduri parfumate pentru a face felicitarile de Craciun sa miroasa a brad, scortisoara, turta dulce si a lumanare cu ceara de miere.
... multe organizatii fac felicitari de Craciun speciale pentru scopuri caritabile. Cea mai faimoasa astfel de actiune este probabil programul elicitarilor de Craciun UNICEF lansat in 1949

Ei bine, mai sunt cateva zile pana la Craciun. Si dincolo de obisnuintele sociale, de febra cumparaturilor si de bucuria unei binemeritate vacante, ar trebui sa nu uitam traditiile. Dincolo de Petrecerea de Craciun ar trebui sa nu uitam de Sarbatoarea Nasterii Domnului. Si o intrebare excelenta mi se pare cea pe care Ioan T Morar a pus-o in contraeditorialul sau dintr-un numar al Academiei Catavencu:

'Craciunul: il petreceti sau il sarbatoriti?'

Sursa: lazy.ro

Cititi si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Revelion- cele mai ieftine locuri disponibile

Capitalele shopingului european

Cele mai romantice 7 hoteluri


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri