9 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 40 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Singuratatea trebuie acceptata si tratata cu ajutorul specialistilor!

Cea mai eficienta dintre ele s-a dovetit in timp a fi terapia individuala cu ajutorul unui terapeut specializat in problemele de singuratate. Acest tip de terapie se adapteaza in functie de comportamentul pacientului, in functie de convingerile si modul lui de gandire, astfel incat tratamentul este unul personalizat ceea ce il face sa fie foarte eficient.

Tratamentul terapeutic poate fi completat de catre cel medicamentos in cazurile mai grave. Se administreaza oxitocina, un hormon ce stimuleaza comportamentul prosocial.

Chiar daca aceste demersuri au fost facute si tratametele se dovedesc a fi unele de succes, se simnte nevoia acuta a unei constientizari din partea publicului si mai ales in randul sistemnului de sanatate care trebuie sa accepte singuratatea ca fiind o afectiune cronica ce are nevoie de tratament special.

Guvernul britanic a demarat mai multe campanii petru a combate singuratatea populatiei si pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Cea mai cunoscuta dintre campanii, "Just Say Hello", este sustinuta de catre Oprah si Doctorul Sanjay Gupta. Gupta spune ca cei care sunt in relatii bune cu familia si cu cei din jur au sanse de supravieturie cu pana la 50% mai multe decat cei care se izoleaza si nu mai au activitate sociala.

Asadar, sa acceptam singuratatea, sa ii recunoastem puterile si sa nu ii testam limitele pentru ca nu stim pana unde poate ajunge si cat de daunatoare poate fi.

Nu este nimic in neregula sa fii singur. Trebuie doar sa constientizezi asta si sa tratezi sentimentul ca pe o etapa fireasca a vietii, ca pe o perioada de tranzitie.

foto prima pagina: femeie pe plaja, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri