Exista doua motive fundamentale pentru care oamenii ajung sa se casatoreasca. Cel mai obisnuit si mai evident este acela ca recunoastem in celalalt sufletul pereche, ranit. Este o asociere de roluri complementare pe care ni le asumam.
Vechi modele afective si psihologice, mostenite din familie si transgenerational, care ne insotesc inconstient si ale caror drame tindem sa le reproducem in viata noastra pana cand devenim constienti de ele. Relatiile construite pe aceasta baza sunt dificile si dureroase.
Al doilea motiv, mai discret, nerostit, dar foate prezent, este o baza de valori comuna. Cu cat central de greutate al relatiei basculeaza mai mult catre platforma de valori comune, cu atat rejucarea dramelor familiale mostenite tinde sa-si diminueze impactul distructiv asupra cuplului.
Autorii demonteaza miturile car stau la baza institutiei occidentale a cuplului, aratand cu claritate cum majoritatea dintre noi, inconstienti si rataciti in trecut, folosim vechile modele ca pe niste arme, incercand sa obtinem prin vechile cai si roluri ceea ce n-am obtinut in trecut.
Aceasta in loc sa revenim mereu in momentul Prezent, regasind baza comuna de valori fundamentale care ne uneste. O carte deci, despre iubire constienta, despre Prezenta, despre renuntarea la roluri. (descriere via Elefant.ro)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară