Dupa doua saptamani strecoara lichidul obtinut intr-un borcan de sticla curat. Pune-l inapoi in acelasi loc ferit de lumina si agita-l o data la cateva zile timp de o luna.
Gusta lichidul pana cand vei sti ca este gata. Pentru a opri procesul de fermentare acopera borcanul cu un capac si pune-l la frigider.
Otetul tau din cidru de mere este gata!
foto: otet cidru mere, shutterstock
Reteta 2 - miez si coaja
Ai nevoie de:
• Coaja si miezul de la 10 mere dulci
• Doua linguri otet din cidru de mere organic, raw
• 2 linguri miere sau zahar brut
• Apa plata
• Un borcan de sticla de 2 litri
• Tifon sau filtru de cafea
• Banda de cauciuc
Cum procedezi?
Procedeul este acelasi ca cel descris la prima varianta a retetei. Se adauga ingredientele in borcanul de sticla care apoi se depoziteaza intr-un loc cald ferit de lumina. Dupa doua saptamani se strecoara lichidul intr-un alt borcan curat si se amesteca o data la cateva zile timp de o luna (sau mai putin daca este gata mai repede).
IMPORTANT!
Otetul din cidru de mere preparat in casa nu se utilizeaza pentru conservarea altor alimente (ex: muraturi) pentru ca nu este la fel de concentrat si este posibil ca alimentele respective sa nu se conserve asa cum ar trebui.
foto homepage: otet din cidru de mere, shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară