12 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 11 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Doua retete foarte simple pentru a prepara otet din cidru de mere natural si raw, un adevarat miracol pentru sanatate, chiar la tine acasa:

Dupa doua saptamani strecoara lichidul obtinut intr-un borcan de sticla curat. Pune-l inapoi in acelasi loc ferit de lumina si agita-l o data la cateva zile timp de o luna.

Gusta lichidul pana cand vei sti ca este gata. Pentru a opri procesul de fermentare acopera borcanul cu un capac si pune-l la frigider.

Otetul tau din cidru de mere este gata!

foto: otet cidru mere, shutterstock

Reteta 2 - miez si coaja

Ai nevoie de:

• Coaja si miezul de la 10 mere dulci
• Doua linguri otet din cidru de mere organic, raw
• 2 linguri miere sau zahar brut
• Apa plata
• Un borcan de sticla de 2 litri
• Tifon sau filtru de cafea
• Banda de cauciuc

Cum procedezi?

Procedeul este acelasi ca cel descris la prima varianta a retetei. Se adauga ingredientele in borcanul de sticla care apoi se depoziteaza intr-un loc cald ferit de lumina. Dupa doua saptamani se strecoara lichidul intr-un alt borcan curat si se amesteca o data la cateva zile timp de o luna (sau mai putin daca este gata mai repede).

IMPORTANT!

Otetul din cidru de mere preparat in casa nu se utilizeaza pentru conservarea altor alimente (ex: muraturi) pentru ca nu este la fel de concentrat si este posibil ca alimentele respective sa nu se conserve asa cum ar trebui.

foto homepage: otet din cidru de mere, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri