20 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Shakespeare a spus „ochii sunt oglinda sufletului”, dar la acea vreme nu se bucura de bine-facerile stiintei pentru a putea sa demonstreze adevarul cuvintelor sale. Dar e adevarat, ochii nostri comunica o serie larga de emotii, de la disconfort la surpriza si fericire. De asemenea, ei furnizeaza si alte informatii despre noi insine, pe care nu le constientizam.

Iata 3 lucruri importante pe care ochii nostri le rostesc despre noi, fara ca noi sa ne dam seama:

Cum vorbesc ochii despre noi?

1. „Sunt competitiv/a”

Asa stau lucrurile cu precadere in cazul locuitorilor din nordul Europei. O cercetare efectuata in Australia a aratat relatia care exista intre culoarea ochilor si trasaturi de personalitate specifice. Cercetatorii au aflat ca oamenii care au culoarea ochilor mai deschisa sunt in acelasi timp mult mai competitivi decat cei care au culoarea ochilor inchisa.

Foto: Shutterstock.com; femeie, ochi, psihologie

2. „Sunt atragator/oare”

Albul din jurul irisului ne face sa fim mai atragatori. Intr-un studiu, participantilor le-au fost aratate 200 de imagini cu ochi. Cercetatorii au manipulat digital nuanta partii albe a ochilor. In jumatate dintre imagini aceawww.garbo.ro/articol/Entertainment/16320/test-de-personalitate.htmlsta era alb curat si in celelalte, a primit o nuanta rosiatica. Participantii au fost rugati sa indice cat de triste, sanatose sau atractive sunt persoanele cu acei ochi. Rezultatele au aratat ca oamenii cu ochii rosiatici apar a fi mult mai tristi, mai putin sanatosi, si mai putin atragatorii decat aceia cu alb clar in jurul ochilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România ar putea câștiga 24 miliarde de euro anual, dacă ar angaja cu 3% mai multe femei, până în 2030 Interviu Alexandra Stroe. Pasiunea pentru cărți, transpusă în vloguri pe Youtube Cum îi arăți că îl iubești - cele 5 limbaje ale iubirii

Foto: Shutterstock.com; cuplu, privire

3. „Ma concentrez”

Dilatarea pupilei este un raspuns automat al sistemului nervos. Studii precedente au aratat ca atunci cand depunem un efort mintal, masura pupilelor noastre creste. Ia in considerare un studiu in care participantii au efectuat mai multe probleme de matematica, de o dificultate variata. Diametrul pupilei lor crestea semnificativ atunci cand rezolvau probleme mai grele, in comparatie cu atunci cand masurau probleme mai usoare.

Via Psichology Today

Foto fr si main: ARTEMENKO VALENTYN /Shutterstock

Iti recomandam si:

Testul ochiului sacru

Stiinta demonstreaza: Ochii sunt oglinda sufletului

Testul ochiului sacru! Cel mai interesant pseudo-test de personalitate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri