Si cand vin la mine afladu-se in acest punct, am cel mai adanc respect pentru ca stiu ce inseamna sa ajungi aici. Iti trebuie umanitate, demnitate si curaj. Trebuie sa devii adevarat. Multi oameni nu au acest curaj si de aceea lumea este in starea care este…
Ca sa gasesti cauza problemei exista o formula foarte simpla. Cauta sursa problemei tale (si folosim analogia cu un copac), du-te la radacini. Ramurile copacului reprezinta problema ta la suprafata, care este in capul tau. Trunchiul copacului reprezinta inima (emotiile). Radacinile problemei se afla in intestine (sentimente adanci de trauma, stres, frica, etc…) iar cauza este o reactie la toate aceste sentimente de trauma. Reactia este instinctul de supravietuire.
Pune-ti aceasta intrebare: „Cum ma face sa ma simt aceasta problema?” Si pune-ti mereu aceasta intrebare, pana vei ajunge la cel mai adanc sentiment – Ce vreau sa fac?
Raspunsul este instinctul tau de supravietuire – aproape toate problemele noastre isi au radacina in instinctul de supravietuire. Daca reusesti sa faci aceast pas, problemele se prabusesc intr-o clipa.
Foto: Shutterstock.com; feneie, apus
3: Vindeca cauza
Acest pas este atat de simplu. Da, e adevarat. Vindecarea este simpla.
Sa iti asumi responsabilitatea este dificil, sa gasesti cauza suferintei e precum o ghicitoare, dar cand stii sa faci aceste lucruri, vindecarea vine usor. Cauza suferintei este un blocaj subconstient. Ca sa fim mai specifici, blocajul vine din contradictia care exista intre nevoia de siguranta/ supravietuire si un instinct, Asa incat, daca natura problemei se afla in subconstient, ne vindecam aducand-o pur si simplu in constient.
Pentru ca stii, esenta noastra este pura constiinta. Lumina. Iar blocajul este precum o umbra.
La fel cum indepartezi o umbra punand pur si simplu lumina asupra ei, te vindeci de blocajul subconstient aducandu-l in lumina si constientizare.
Aceasta se numeste o actiune constienta – mindfulness. Cand vindec blocajul unui client, ne aduc pe amandoi intr-o stare de prezenta (aici si acum) si astfel noi constientizam blocajul.
Constientizarile noastre combinate (lumina) se revarsa asupra blocajului (umbra) si pur si simplu il facem sa dispara.
Blocajul este precum un oaspete neinvitat. Cand este descoperit, el fuge prompt. El de fapt isi doreste sa fie descoperit si vrea sa plece. El stie ca locul sau nu este aici.
Ceea ce apartine acestui moment este pura constinetizare. Cand blocajul este inlaturat, constiinta pura se misca prin spatiu din nou, in mod natural, spontan si cu bucurie….
via Elephant Journal
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri