Fara a se putea controla, locotenentul a facut un pas inainte pentru a putea fi mai aproape de fata. Apoi a vazut-o pe Hollis Maynell. Statea chiar in spatele fetei. O femeie trecuta de 40, cu parul carunt indesat sub o palarie tocita. Era mai mult decat durdulie, iar picioarele ei cu glezne groase erau indesate in pantofi cu toc jos.
Foto: intalnire, dragoste @ Shutterstock
Fata in costum verde s-a indepartat repede. A simtit ca si cum era impartit in doua: atat de intensa era dorinta sa de a o urma si cu toate acestea atat de profund tanjea dupa femeia al carei spirit i-a tinut companie si l-a sustinut pe al lui.
Iar ea statea acolo. Fata ei palida si durdulie era blanda si cuminte, ochii ei gri aveau o licarire calda si binevoitoare. Nu a ezitat. Degetele i s-au inclestat pe coperta cartii mici si ponosite care ar fi trebuit sa ii dovedeasca ei cine este.
“Poate ca nu o sa fie dragoste, insa o sa fie ceva pretios… Poate ceva chiar mai bun decat dragostea, o prietenie pentru care am fost si voi fi intotdeauna recunoscator.”, si-a spus el…
Si-a indreptat umerii, a salutat-o si i-a intins cartea, chiar daca atunci cand vorbea simtea ca se ineaca cu amaraciunea dezamagirii sale.
“Sunt locotenent John Blanchard si tu trebuie sa fii Miss Maynell. Sunt bucuros ca am putut sa ne intalnim; te pot invita sa luam cina impreuna?”, i-a adresat el primele cuvinte.
Fata femeii s-a largit intr-un zambet tolerant. “Nu stiu despre ce este vorba, fiule”, a raspuns femeia, insa domnisoara care tocmai a trecut, fata in costum verde, m-a rugat sa port acest trandafir infipt in haina mea. Si a spus ca daca o sa ma inviti la cina, ar trebui sa ma duc si sa-ti spun ca ea te asteapta in restaurantul de pe partea cealalta a strazii. A spus ca e un fel de test.”
Nu este greu sa intelegem si sa admiram intelepciunea Domnisoarei Maynell. Am putut vedea adevarata natura a inimii. “Spune-mi pe cine iubesti si o sa-ti spun cine esti…” Alegerea corecta vine intotdeauna din adancul sufletului.
O poveste scrisa de S.I. Kishor, popularizata de Max Lucado
Nota! Chiar daca aceasta poveste a circulat inca incepand cu anii 1996 ca fiind “adevarata”, ea este de fapt o fictiune. Conform publicatiei www.snopes.com, autorul ei real este S.I. Kishor, iar povestea a fost publicata pentru prima oara in 1943 in revista Collier sub titlul “Intalnire cu dragostea”. Mai tarziu, in 1992, povestea a revenit in centrul atentiei fiind inclusa in cartea lui Max Lucado “And the angeles were silent”, fara a-i fi atribuit autorul. Cu toate acestea, in colectiile lui Max Lucado din 1996 “A 3rd Serving of Chicken Soup for the Soul” si “Stories for the Heart”, numele autorului real este mentionat.
Foto homepage: trandafir, fata vintage @ Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară