In 1970, cand a fost publicata pentru prima oara, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevarata unda de soc resimtita in intreaga lume. A devenit rapid un bestseller international, tradus in peste douasprezece limbi, si o carte de referinta in istoria miscarii feministe.
Pornind de la premisa ca eliberarea sexuala este cheia eliberarii femeilor, Greer trateaza diferentele biologice inerente si inalterabile dintre femei si barbati, precum si diferentele psihologice profunde ce rezulta din conditionarea sociala. Pornind de la istorie, literatura, biologie si cultura populara, examinarea sangeroasa a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune.
Se pare ca timpul nu face decat sa consolideze valoarea acestei carti, iar Germaine Greer se incadreaza, alaturi de Simone de Beauvoir si Valerie Solanis, in lupta de emancipare feminista, dinainte ca acest termen sa fi fost inventat. Pe alocuri amuzanta, alteori feroce si de multe ori frustranta, Femeia eunuc ramane un document ce face palpabile atat pasiunea, cat si veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism.
Cartea este dovada istorica irefutabila a punctului din care am pornit, dar si proiectia zguduitoare a drumului pe care inca il mai avem de parcurs.
Autor: Germaine Greer
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri