3. Invata-ti mintea sa gandeasca pozitiv.
Mintea noastra este un burete. Absoarbe aproape tot ce intalneste. Incepand cu comentariul negativ pe care l-a facut un coleg de munca in urma cu un an si terminand cu acele lucruri ingrozitoare pe care le evocam in visele noastre, nu ne putem abtine sa nu interiorizam toate lucrurile pe care le culeg simturile noastre. Toate grijile lumii se aduna in capul nostru si nu par sa plece, facandu-ne sa ne gandim prea mult la vietile noastre si actiunile pe care vrem sa le facem.
Asa ca timp de o luna intreaga, ori de cate ori mintea mea ratacea facandu-si prea multe griji in legatura cu viitorul, prindeam acele gandurile si le recuperam punand in locul lor altele pozitive. Am facut acest lucru ascultand fisiere multimedia, clipuri inspirationale si motivationale de pe you tube sau citind o carte, un articol dintr-o revista care era informativ si inspirational.
Ascultand oameni obisnuiti, autori de dezvoltare personala sau video-uri didactice despre cum sa-ti imbunatatesti blogul - am preluat controlul asupra a ceea ce patrundea in mintea mea si am ales sa o umplu cu ganduri pozitive. M-am fortat sa fiu mai proactiv in legatura cu ceea ce permit sa intre in mintea mea decat sa le permit pur si simplu altora sa o influenteze.
Punand in mod proactiv doar ganduri pozitive (cuvinte, mesaje, conversatii, povesti, imagini etc) in mintea mea, am simtit ca gandurile mele excesive s-au transformat incet incet in optimism.
4. Munceste pentru un scop, un proiect, un tel anume.
Un rezultat negativ al ganditului excesiv este ca ne incetineste, blocandu-ne evolutia, limitandu-ne abilitatea de a avea dragoste, relatii bune, de a ne bucura de moment, de a atinge succesul in afaceri sau cariera.
Un truc pe care l-am invatat si care a facut mai mult decat sa imi detoxifieze mintea din a gandi prea mult a fost sa sa imi schimb gandurile mele pline de anxietate si grija fata de viitor in efort si munca. A actiona, a face ceva, a construi la barca ta face minuni pentru suflet.
Ori de cate ori incep sa ma ingrijorez in privinta viitorului, aleg proactiv sa ma ridic fizic din locul in care ma aflu si sa ma duc inspre computer pentru a incepe sa scriu sau sa lucrez la cartea mea. Cateodata ma duc afara sa ingrijesc rosiile in gradina mea de legume. Daca sunt la munca in timpul zilei, incep sa scriu idei despre cum sa imi imbunatatesc munca sau sa lucrez la ceva cu adevarat interesant. Indiferent de munca sau proiectul pe care il alegi – asigura-te ca este unul dificil deoarece atunci incepem sa prindem avant si sa ne punem in miscare. Acolo este locul in care se intampla o buna parte din succesul nostru.
Foto int: YuryZap /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară