A actiona si a face lucrurile sa se miste atunci cand mintea ta incepe sa hoinareasca te poate ajuta sa redirectionezi acea energie pe care o pierzi in ceva folositor – implinirea telurilor tale sau pur si simplu in a te simti bine in acel moment. Motivul pentru care actiunea este o modalitate grozava de a te detoxifia din ganditul excesiv este ca iti forteaza mintea sa se concentreze asupra lucrurilor pe care le face corpul fizic si nu are o alta optiune decat sa sustina efortul fizic.
Ori de cate ori incepi sa ai ganduri in exces si sa intri intr-o spirala, incearca acest lucru: ridica-te, schimba-ti postura si, fizic, fa ceva.
Imi amintesc uneori anumite momente dificile din copilarie cand parintii mei nu se aflau intr-o situatie prea buna financiar. Imi amintesc ca in toata grija, anxietatea si stresul, tatal meu isi vedea de plantele lui cu o grija profunda, in timp ce mama facea curatenie de la un capat la celalalt in micul apartament pe care il aveam. Cred ca aceasta era modalitatea lor de a face fata nesigurantei si gandurilor in exces - sa lucreze asupra lucrurilor asupra carora aveau siguranta, lucruri pe care le puteau controla. Si in timp ce incertitudinile din viata lor nu plecau, le traversam pastrandu-ne echilibrul mental.
Ne detoxifiem corpul deoarece vrem sa aratam bine si sa ne simtim bine. Cred ca din ce in ce mai mult avem nevoie sa ne detoxifiem mintea de gandurile noastre in exces deoarece avem o dragoste de urmat, o cariera de crescut, o afacere de lansat si o viata de trait. Acesta este timpul nostru, calatoria noastra si mintea noastra. Ce alegem sa punem in ele este alegerea noastra.
Accepta. Nu mai gandi in exces. Mergi mai departe si imbratiseaza haosul.
Autor: Bob Migliani
Sursa: https://www.huffingtonpost.com
Foto homepage: VLADGRIN / Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară