IN ACEST ARTICOL:
V-ati intrebat vreodata care este cel mai popular fel de mancare din lume? Ei, bine, organizatia Oxfam a realizat in acest sens un studiu global, luand in considerare 600 de preparate si intervievand peste 16.000 de persoane din 17 tari ale lumii.

8. Majoritatea pastelor se fac din faina alba, insa pastele de calitate superioara au la baza grau dur. Astfel, pastele uscate de calitate foarte buna trebuie sa aiba o suprafata usor aspra si o textura compacta, aceasta ajutand la mentinerea fermitatii prepatatului in timpul gatitului.

9. Cand ne gandim la paste si la preparate din bucataria italiana, automat le asociem si cu rosiile. Cu toate acestea, pana spre sfarsitul anului 1600 rosiile nu au facut parte din bucataria italiana, fiind considerate plante ornamentale otravitoare. Astfel, prima mentionare a rosiei in bucataria italiana vine de la Antonio Lantini, care avea in cartea de bucate ”Lo Scallo All A Moderna” o reteta pe baza de rosii, ulei de masline si condimente. Primele retete in care apar mentionate pastele cu suc de rosii au fost datate cu aproape un secol mai tarziu, in 1790, in “L'Apicio Moderno”, o carte de bucate scrisa de Francesco Leonardi.

10. Pentru o perioada foarte lunga pastele au fost facute manual. Prima masina specializata pentru paste a fost proiectata in secolul al XVIII-lea de catre Cesare Spadacinni, la cererea lui Ferdinando II, Regele din Napoli. Aceasta era facuta din bronz si reproducea miscarile de framantare ale mainii umane.

11. Pastele sunt recomandate femeilor insarcinate. Pe langa carbohidrati, pastele sunt o sursa importanta de acid folic, un nutrient cheie de care femeile au nevoie in perioada sarcinii. Astfel, acidiul folic ajuta la prevenirea unor defecte congenitate care apar in primele stadii ale unei sarcini.

12. Regulile de bune maniere spun ca pastele ar trebui mancate doar cu ajutorul unei singure furculite. Astfel, desi in America spaghetti se servesc cu ajutorului unei furculite si a unei linguri, italienii nu se folosesc decat de o furculita pentru a manca acest preparat. Asadar, atata timp cat pastele nu sunt in supa, se pare ca nu avem nevoie de lingura pentru a le servi.

13. In 1957, BBC-ul a facut o farsa de proportii cu privire la paste. De 1 aprilie, postul de televiziune a transmis populatiei printr-un fimulet de tip documentar faptul ca exista o varietate de spaghete care cresc in copaci si ca un ger puternic ar putea afecta aroma acestora. Desi multe persoane au realizat ca era vorba de o gluma, ati fi surprinsi sa aflati numarul celor care au luat farsa de buna si au sunat pentru a cere mai multe detalii despre copacii care fac spaghete si despre locul din care pot fi achizitionati acestia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri