Potrivit German New Medicine (Noua Medicina Germana), o noua perspectiva medicala initiata de Dr. Ryke Geerd Hamer nu este o coincidenta cand ne simtim rau de la o raceala. Racelile sunt legate de evenimente din viata noastra. Sigur, sa ne spalam pe maini, sa ne administam vitamina C sunt obiceiuri bune pentru sanatate, dar de fapt bolile isi au originea in situatii stresante pentru noi.
German New Medicine (GNM) este o viziune foarte controversata care are o multime de critici dar in acelasi timp si o multime de adepti; este o noua viziune asupra medicinei, care a fost inaintata de Dr. Ryke Geerd Hamer. Potrivit acestuia, fiecare boala, inclusiv cancerul isi are originea intr-o experienta stresanta soc. Medicul a facut aceasta descoperire dupa ce el insusi a trecut printr-un soc – moartea fiului sau. In urma acestui eveniment a dezvoltat cancer la testicule. Apoi a inceput sa investigheze istoricul pacientilor lui si a observat ca toti au trecut prin evenimente stresante inainte ca bolile lor sa se manifeste. Apoi, investigand si alte boli, a aflat ca fiecare boala este controlata de zone specifice din creier care au legatura cu un „soc conflict”.
Noua medicina germana (German New Medicine) este bazata pe cinci legi biologice, care in opinia acestui medic se aplica in fiecare caz de boala:
1. Fiecare boala este cauzata de un conflict soc, care il acapareaza pe individ;
2. Fiecare boala are doua faze: faza conflict – activa si faza de vindecare;
3. Exista o corelatie biologica intre psihic, creier si organe;
4. Se refera la rolul microbilor in contextul evolutiei – microbii sunt indispensabili supravietuirii noastrea
5. Fiecare asa-zisa boala trebuie sa fie inteleasa ca un „program biologic al naturii care are sens”, creat spre a rezolva un conflict biologic neasteptat. (info - https://articles.mercola.com)
Revenind la cea mai comuna boala de sezon, GNM sustine ca, atunci cand racim exista doua faze. Faza activa a conflictului si procesul de vindecare vagotonic (hiperexcitarea nervului vagotonic). GNM sustine ca majoritatea cercetatorilor si profesionistilor din domeniul medical sunt constienti doar de a doua parte pentru ca atunci se petrec simptome negative ca febra, nas care curge, tuse, etc.
Foto: Shutterstock
Foto homepage: Shutterstock
Dar in prima faza, corpul nostru reactioneaza de fapt la conflictul pe care il traim. Acesta poate fi un eveniment din viata noastra destul de zguduitor, ca moartea animalului iubit, pierderea jobului, sau alte cauze emotionale cum ar fi certuri sau stres foarte mare.
Atunci cand acesti factori de stres se manifesta, intram in starea de lupta, cand ne activam mecanismele de supravietuire, ca sa putem gestiona conflictul. Daca ne aflam pentru o perioada prea lunga in aceasta stare, ajungem mai apoi sa intram in faza de recuperare.
GNM: Raceala inseamna modul organismului de a se recupera dupa un soc cum ar fi un conflict cu cineva
Ca atunci cand alergi mult, pana cand ramai fara energie. Apoi, esti obosit, ai nevoie de apa si mancare si muschii te dor, avand nevoie sa isi revina dupa acea solicitare. In acelasi mod, un eveniment care creeaza stres, fie ca este emotional sau fizic, te poate aduce mai apoi in starea de recuperare, ca atunci cand simti toate simptomele asociate racelii.
Dupa ce conflictul stresant este rezolvat, corpul intra in faza de recuperare. In mod tipic, aceasta faza se poate produce in doua feluri. Prima – sa iti rezolvi problemele care te supara – sa vorbesti cu persoana care te-a suparat, sa iti repari masina, sau sa dai testul care iti dadea batai de cap. Dupa ce conflictul este rezolvat, corpul intra in proces de recuperare.
Al doilea mod in care intri in acest proces este acela cand corpul tau este atat de extenuat din cauza conflictului prin care ai trecut, astfel incat colapseaza din cauza stresului si presiunii pe care ai dus-o. Acesta este corpul tau care te forteaza sa te odihnesti, astfel incat sa reuseasca sa faca fata mai departe stresului.
Aceasta a doua varianta devine periculoasa in momentul cand, daca conflictul nu ajunge sa fie rezolvat, inseamna ca ne vom imbolnavi mereu.
Chiar daca acum ne simtim bine, ne putem afla in faza conflictului activ. De aceea trebuie sa invatam sa ne ascultam foarte bine corpurile, sa avem grija de noi si sa recunoastem atunci cand emotiile ne afecteaza. Nu iti mai ignora tristetea, anxietatea sau furia. (via thespiritscience.net)
Pun-ti intrebari ca: Ce trebuie sa fac ca sa imi tin corpul si mintea in echilibru? Sau poate ai nevoie de compania unui prieten si de o atmosfera iubitoare.
Incercati sa va amintiti sau sa observati si voi daca exista, in istoricul personal, astfel de sabloane de manifestare ale bolilor. In cazul racelilor, care sunt foarte comune, este mai usor sa facem aceste observatii. Si in cazul tau, racelile au aparut in urma unui stres emotional destul de puternic?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri