Pentru ca zilele sunt tot mai reci, este momentul ca si meniul nostru sa se adapteze la sezonul rece. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta gustoasa recomandata de Koliba si pregatita de Gabriela Simion.
COTLETE DE PORC CU PORUMB IN UNT
Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 cotlete mari de porc cu os
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingura de cimbru uscat
- 2 linguri de oregano uscat
- 2 linguri de busuioc uscat
- 1 capatana de usturoi
- ½ lingura de fulgi de ardei iute
- 100 ml de vin rosu
- 1 bucata de porumb
- 50 g de unt
- 50 ml de lapte
- marar si patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare:
Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aprox. 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.
Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele 2 cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.
Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit Koliba si verdeata tocata.
Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.
Pofta buna!
* Reteta realizata de Gabriela Simion
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară