IN ACEST ARTICOL:
Cele mai sanatoase si gustoase retete pentru cei ce adora mancarurile usoare si isi doresc o silueta zvelta, fara a renunta la placerile culinare!

Rondele cu pate de somon RIO Mare

Ingrediente pentru 4 portii:

  • Pate de somon RIO Mare 100g
  • 4 felii de paine,
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 legatura mare de patrunjel,
  • cateva boabe de struguri

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui pahar, decupati rondele din feliile de paine. Taiati boabele de struguri in jumatati si tocati fin patrunjelul.

2. Puneti maioneza intr-o farfurie si patrunjelul pe alta. Dati marginile rondelelor de paine mai intai prin maioneza si apoi prin patrunjel.

3. Intindeti pate pe fiecare rondea si apoi asezati una peste alta cate doua rondele. Decorati partea de sus cu strugurii taiati.

Se consuma imediat sau se acopera cu folie si se pastreaza la frigider pana la servire.

Puteti inlocui pate-ul de somon cu oricare dintre pate-urile de ton RIO Mare: pate de ton simplu, pate de ton cu ketchup, pate picant de ton. Contin doar ingrediente naturale si nu au conservanti.

Bruschete cu ton RIO Mare

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 felii de paine tip toast,
  • 2 conserve de 160g de ton RIO Mare in ulei de masline,
  • 200g mozarella,
  • 2 rosii coapte,
  • 1 catel de usturoi,
  • 40 ml ulei de masline,
  • cateva frunze de rucola,
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Taiati 8 felii de mozzarella, scurgeti tonul RIO Mare si impartiti-l in opt.

2. Prajiti feliile de paine.

3. Frecati fiecare felie de paine cu usturoi si stropiti-o cu putin ulei de masline. Acoperiti fiecare felie cu o parte din frunzele de rucola, o felie de mozzarella, rosii, sare si piper.

4. Adaugati tonul RIO Mare peste bruschetta si decorati cu frunzele de rucola ramase.

Se serveste pe loc.

Salata cu ton RIO Mare, ardei, mango si migdale

Ingrediente pentru patru persoane:

  • 320 g (doua conserve) ton Rio Mare in suc natural
  • 200g mix de salata care sa contina si spanac
  • 20 g fulgi de migdale
  • 2 ardei grasi, unul rosu si unul galben
  • 1 mango copt
  • sucul de la o jumatate lamaie sau lime
  • ulei extravirgin de masline
  • sare si piper proaspat mascinat

Modalitate de pregatire

Coaceti ardeii in cuptor la 220° C, intorcandu-i frecvent pentru a nu se arde.

Prajiti usor fulgii de migdale.

Curatati mango, taiati pe lung in feliute subtiri si condimentati cu suc de lamaie, ulei, sare si piper.

Scurgeti tonul, curatati ardeii copti si taiati felii.

Amestecati ardeii, mango si tonul.

Adaugati frunzele de salata exact in momentul servirii pentru a obtine un preparat proaspat si parfumat.

Garnisiti cu fulgii de migdale.

Salata mexicana cu ton RIO Mare si avocado

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 conserve salata de ton cu amestec mexican RIO Mare
  • 200 g rosii coapte
  • 50 g nasturel
  • 1 avocado
  • 1 lime

Mod de preparare:

1. Spalati si feliati rosiile, radeti coaja de la lime si stoarceti sucul.

2. Curatati avocado, taiati-l felii si stropiti-l cu suc de lime.

3. Amestecati salata de ton cu amestec mexican cu rosiile si avocado, apoi asezati pe farfurii impreuna cu nasturelul si coaja de la lime.

Paste cu ton RIO Mare si ardei

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 350 g paste scurte
  • 160 g ton in ulei de masline Rio Mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • rucola
  • 40 ml ulei de masline extravirgin
  • sare

Modalitate de preparare:

Fierbeti apa si adaugati sare cand incepe sa clocoteasca. Fierbeti pastele scurte.

Feliati ardeii grasi.

Curatati si tocati ceapa. Caliti ceapa in ulei de masline, adaugati ardeii, asezonati cu sare, amestecand pana legumele se inmoaie.

Amestecati pastele fierte si scurse cu ardeii, tonul scurs, frunzele de rucola si serviti imediat.

Pentru o mai multa savoare puteti garnisi cu masline sau capere.

Rulade de legume cu ton RIO Mare si sos de usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 320 g de ton Rio Mare in suc natural
  • 2 dovlecei mari
  • 1 vanata
  • 2 ardei
  • 1 pumn de masline fara samburi
  • capere
  • 30 g de nuci de pin
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • otet balsamic de Modena
  • arpagic

Pentru sosul de usturoi:

  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • un galbenus de ou
  • ulei de masline extra virgin
  • sucul de o jumatate de lamaie

Pentru sos, se curata usturoiul si se piseaza intr-un mojar cu un varf de cutit de sare, pana devine o pasta moale. Se adauga galbenusul de ou si sucul de lamaie, si apoi se adauga ulei de masline putin cate putin, pentru a obtine o consistenta cremoasa. Odata gata, pastrati sosul la frigider.

Se taie dovlecelul pe lungime, se feliaza fin vinetele si se taie ardeii in jumatate (intotdeauna in lungime). Se gatesc la gratar toate legumele si se condimenteaza cu sare, piper si cateva picaturi de otet balsamic.

Se prepara umplutura, amestecand tonul RIO Mare, maslinele, caperele si semintele de pin.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de legume gril, se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare sau cu o banda de arpagic.

Se aseaza cate o rulada din fiecare tip pe vase individuale, se decoreaza cu cateva picaturi din sos si se serveste presarat cu nuci de pin si arpagic.

Despre ton

Usor si gustos, tonul RIO Mare in suc natural este ideal pentru cei ce adora mancarurile usoare si isi doresc o silueta zvelta, fara a renunta la placerile culinare.

Prepararea in aburi pastreaza aroma specifica tonului, elimina grasimea din tesuturi, pastrand in acelasi timp valorile nutritionale ale produsului.

Preparat din cel mai bun peste selectionat, tonul RIO Mare in ulei de masline este un produs sanatos si nutritiv. Este bogat in fosfor, vitamine, proteine usor de absorbit de catre organism si acizi grasi nesaturati care ajuta in lupta impotriva colesterolului. Fraged, sanatos si delicios!


Salatele de ton RIO Mare
contin doar ton de cea mai buna calitate si ingrediente traditionale ale bucatariei Mediteraneene.

Salata de ton cu amestec mexican este recomandata celor care adora aromele intense! Fragezimea tonului este evidentiata de combinatia de legume tipic mexicane. Vei obtine un preparat delicios daca adaugi fasole verde, cateva rosii bine coapte si ceapa taiata in felii subtiri.

Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri