IN ACEST ARTICOL:
"Indragostitii maturi, neimpovarati de spaimele si inhibitiile copilariei, pot trai relatii intime reale, intense." - Brenda Schaeffer

Daca iubirea matura ar fi posibila mai des in jurul nostru, daca oamenii ar fi capabili sa creeze relatii autentice, atunci cu siguranta am elimina multe dintre suferintele inutile ale vietii. Pare aproape imposibil de gasit intimitatea adevarata, dar ea exista. Iata cum experta in relatii de cuplu si psihologie, Brenda Schaeffer, descrie intimitatea reala.

Brenda Schaeffer este autoarea cartii Dragoste sau dependenta?

Cartea reprezinta un instrument real pentru aceia care vor sa isi creeze legaturi stabile si de lunga durata.

„Teama de riscurile iubirii inhiba intimitatea; increderea si dorinta de asumare a riscurilor o incurajeaza. Aparent, exista o contradictie in iubirea adevarata: persoanele autosuficiente si independente sunt mai capabile de a iubi profund si cu tandrete. Cum iubirea lor nu este obsesiva sau dependenta, aceste persoane devin interdependente, completandu-si partenerii. Cu alte cuvinte, cei liberi ca indivizi sunt liberi si sa iubeasca.”, explica Brenda Schaeffer.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lungmetrajul de succes Țestoasele Ninja: Haosul Mutanților va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 9 februarie 2024 DIVA SĂRBĂTOREȘTE SEZONUL NUNȚILOR ÎN PRIMELE TREI WEEKENDURI DIN LUNA MAI

Foto: Pixabay

"Poate parea un paradox, dar numai la prima vedere. Intimitatea se naste numai intr-o atmosfera de incredere. In copilarie, suntem dispusi sa avem incredere in noi insine, in ceilalti si in viata in general. Copilul din noi se reflecta in capacitatea de a iubi intim. Pentru a ne incredinta altuia, avem nevoie de siguranta, deschidere, acceptare si congruenta. Ori de cate ori una dintre aceste calitati ale increderiii lipseste, simtim, pe drept cuvant, ca nu ne putem baza pe celalalt. Congruenta inseamna consistenta vorbelor si actiunilor. Cand vorbele si actiunile sunt inconsistente, recunoasterea acestui fapt le poate face congruente.

A spune „te iubesc” si a nu exprima acest sentiment este o dovada de incongruenta. A spune te iubesc dar nu stiu cum sa imi exprim iubirea inseamna recunoasterea incongruentei si revenirea, in acest mod, la starea decongruenta".

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri