Te simti obosit numai cat auzi alarma telefonului? Stresul face parte din viata ta, aproape pana la identificare, de dimineata pana seara tarziu? Specialistii au aratat ca una dintre cele mai bune tehnici de management al stresului consta in schimbarea rutinei de dimineata. Felul in care incepi ziua joaca un rol important in desfasurarea ulterioara a acesteia. Prin urmare este bine sa iti pui la punct o rutina matinala care sa ti se potriveasca si care sa iti asigure un start al zilei cat mai putin solicitant nervos. Desi este nevoie de timp pentru a implementa un obicei bun, intr-un final vei vedea ca merita.
1. Pune-ti alarma sa sune cu jumatate de ora mai devreme decat ora ta obisnuita de trezire
Melodia care sa te trezeasca nu trebuie sa fie alerta sau suparatoare. Alege o melodie meditativa sau alt ton linistitor. In niciun caz o alarma stresanta, care sa iti ridice nivelul hormonilor de stres la cote maxime inca din primul minut in care ai facut ochi. Iar jumatatea ta de ora in plus va face o trecere mult mai lina la activitatile zilei, prin urmare este bine sa profiti la maximum de ele.
2. Rosteste cu voce tare 3 lucruri pentru care esti recunoscator/recunoscatoare
Foto: Gustavo Frazao /Shutterstock.com
Fie ca este vorba de ceva ce ti s-a intamplat cu o zi in urma, fie anumite aspecte generale ale vietii tale, simplul fapt ca iti impui o atitudine de recunostinta iti va modifica fundamental felul in care vei face fata restului zilei. In acest moment este bine sa te ridici din pat si sa fac cateva miscari usoare de stretching si respiratie.
3. Ignora toate device-urile
Acum nu este timpul pentru emailuri, mesaje sau social media. Toate acestea pot astepta. Acum ai nevoie sa fii doar tu cu tine, pentru o perioada. Prin urmare, dupa ce ai dezactivat alarma de trezire, lasa telefonul la o parte.
4. Mediteaza
Se spune ca una dintre cele mai bune investitii pe care ai putea sa o faci in propria persoana este sa inveti sa meditezi. Meditatia aduce o serie de beneficii, cum ar fi o senzatie generala de bine, un sentiment intens de pace interioara, dezvoltarea abilitatilor de concentrare si a creativitatii. De aceea este bine sa o incluzi in rutina de dimineata (si in orice moment de-a lungul zilei, atunci cand ai timp fizic la dispozitie). Exista mai multe tipuri de meditatie, cum ar fi, de exemplu, meditatia vedica, transcedentala, Zen, cu sunete primordiale etc. Insa cel mai important lucru este sa cauti si sa gasesti ceea ce ti se potriveste cel mai bine.
Foto homepage: AlexMaster /Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară