Unul dintre cele mai importante lucruri de stiut este ca exista o lista a obiectelor interzise la bordul aeronavelor. Aceasta lista poate fi diferita de la o companie la alta si de aceea este bine sa cereti un exemplar pe care sa il studiati inainte de a incepe sa va faceti bagajele.
Astfel, este total interzis transportul materialelor explozive sau similare, munitie, arme de foc, artificii, rachete de semanlizare, gaze comprimate, inflamabile, lacrimogene, iritante, spary-uri paralizante, rezerve de oxygen, aerosoli industriali de vopsire, lustruire, stergere si curãtare chimica, adezivi, lichide volatile, substante corozive, acizi, detergenti, baterii acide, vopsele, tiner, toluen, diluanti, solventi, substante radioactive, materiale nucleare, surse cu izotopi, orice sursã de radiatie, substante iritante, medical-infectioase, otravuri de orice fel, cianuri, alte substante toxice.
De asemenea, in bagajele mai voluminoase – care vor fi transportate in cala – nu este recomandat, ba uneori este chiar interzis sa transportati bani, documente importante, lucruri de valoare, computere, camere video, lichide sau medicamente, opere de arta sau pietre pretioase – compania aeriana nu isi asuma raspunderea pentru pierderea unor astfel de obiecte in cazul ratacirii bagajului vostru. Daca va ganditi sa indesati in acelasi bagaj obiecte fragile, arme de vanatoare sau arme sportive (pentru care trebuie sa aveti toata documentatia necesara), lichide, animale vii sau instrumente care contin mercur trebuie sa faceti o cerere speciala si sa semnati o declaratie.
Bagajul de mana – cel pe care il veti lua in avion – trebuie facut cu maxima atentie. Banii, actele, biletele, lucrurile pretioase, electronicele, bijuteriile – toate trebuie sa se afle aici. Daca calatoriti pentru prima data cu avionul fiti sigur ca aveti la indemana niste pastile impotriva raului de avion. Mai mult de jumatate din femei au rau de avion sau de masina – si de obicei daca ti-e rau in deplasarile cu masina sansele sa treci prin aceleasi stari in avion sunt mult mai mari. Un Emetiral poate fi solutia salvatoare. Nu face insa exces de zel pentru ca unele somnifere sau analgezice “nu au voie” la bord. In Grecia spre exemplu codeina este interzisa. Daca totusi exista o medicamentatie pe care o urmezi cel mai bine ar fi sa iei cu tine reteta medicului de familie.
Sursa: lazy.ro
Citeste si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Top 10 orase cu arhitectura unica
Cum sa te orientezi daca te pierzi pe munte
Cele mai cunoscute carnavaluri din lume
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri