Se vad pe sine si pe ceilalti nu ca indivizi singulari, ci ca parte integranta dintr-un intreg. Provocarea acestei vieti este pentru ele aceea de a-si gasi pacea dincolo de situatiile conflictuale din jurul lor si de a se adapta la armonia diversitatii.
Foto: Crystal Eye Studio / Shutterstock.com
Existenta lor nu este supusa unor probleme majore, iar daca sunt, acestea nu sunt de natura materiala sau emotionala, ci mai degraba existentiala. Sufletele batrane sunt destul de familiare cu tot ce inseamna existenta umana si de aceea nu intampina prea mari probleme in a se adapta la ea. Chiar daca deseori pot fi si ele bulversate emotional, reusesc sa se stabilizeze si sa priveasca lucrurile dintr-o perspectiva de ansamblu, ca facand parte fireasca din calatoria lor.
Sufletele batrane inteleg ca trebuie sa traverseze anumite situatii si circumstante pentru a ajunge la destinatia dorita. Pericolul in care pot cadea anumite suflete batrane in ultima lor existenta este acela de a cadea in apatie, depresie sau de a fi „plictisite de viata” chiar si in primii ani de viata. Ele au trait tot, au vazut tot… ce ar mai fi invatat? Acesta este punctul lor slab si trebuie sa il depaseasca gasindu-si bucuria de a trai si pe cea a implinirii karmice finale.
Nu de putine ori, sufletele batrane sunt inzestrate si cu anumite daruri spirituale sau supranaturale chiar daca uneori nici nu le constientizeaza sau le descopera mai tarziu. Ele pot sesiza sau vedea sau simti lucruri care ne scapa noua celorlalti. Sunt atrase de latura spirituala a vietii si vor incerca sa se dezvolte spiritual.
Sufletele batrane iubesc autenticitatea si sunt suficient de lucide astfel incat sa vada realitatea asa cum este ea, dincolo de masti si aparente. Ele vad lumea intr-un mod realist, constient si au o conduita etica si morala inalta.
Chiar daca sunt pasnice, sufletele batrane au propriul mod de a fi rebele. Ele nu accepta sa traiasca dupa regulile pe care le impune societatea in care traiesc si adesea se lasa calauzite de propriul set de reguli si principii, ceea ce le face ca uneori sa se simta singure si neintelese de ceilalti.
Foto homepage: IgorAleks / Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri