6. Nu face cereri de prietenie oamenilor pe care nu ii cunosti!
…sau macar prezinta-te atunci cand iti arati disponibilitatea de a-ti largi cercul de prieteni online.
Unii oameni au ideea aceasta ca numarul de prieteni de pe Fcebook ar fi un indice pentru popularitatea lor off-line. Dar acest lucru ar fi adevarat daca oamenii care iti sunt prieteni pe Facebook, ti-ar fi prieteni si in viata reala si nu doar straini carora in mod arbitrar le-ai dat invitatie de prietenie.
Daca vrei sa adaugi pe cineva dintr-un motiv valid, ei bine… este de bun simt sa te prezinti si sa iti expui motivatia! Aviz tuturor barbatilor care ne dau add pe Facebook doar ca sa se uite la pozele noastre sau ca sa ne urmareasca fiecare miscare din umbra! :D Sa fim mai precaute atunci cand acceptam "prieteni" necunoscuti pe Facebook.
Foto: Pixabay
7. Nu iti eticheta prietenii in fotografii in care nu vor sa apara.
Este poate, una dintre cele mai putin respectate reguli de bun-simt pe Facebook. Este mai mult decat indicat sa respecti spatiul intim al prietenilor tai si sa nu ii pui in situatii stanjenitoare postand fotografii care ei nu si-ar fi dorit sa fie publice. Cel mai bine este sa ii intrebi inainte daca vor sau nu sa fie etichetati.
8. Nu te auto-expune fara masura.
Cu siguranta aveti si voi pe cineva in lista care posteaza obsesiv despre cum s-a trezit dimineata, ce a mai facut catelul, ce a mai facut iubitul, cat de bine s-au simtit, ce au gatit, ce au mancat, ce le-a placut sau nu le-a placut.
Pentru astfel de personaje exista si butonul de dezabonare de la News Feed. Totusi, acesti oameni ar trebui sa stie ca e o lipsa de bun-simt sa ne introduca fortat in viata lor privata.
9. Nu te lauda peste masura cu realizarile tale pe Facebook.
Sunt multe persoane care folosesc peretele lor Facebook pentru a vorbi in mod exclusiv despre realizarile lor si incercand sa iasa in evidenta prin absolut orice postare. Este practic vorba despre narcisism. Stima de sine nu ar trebui sa ne-o masuram in numarul de like-uri pe care le primim de la prietenii virtuali.
10. Nu comenta din placerea de a-i inflama pe ceilalti.
Fiecare are dreptul sa isi exprime opiniile sau pozitia cu privire la un subiect sau o idee. Dar sunt unii oameni care gasesc o placere sadica in a-i inflama pe alti oameni. Nu sunt deloc deschisi la alte perspective si comentariile lor nu sunt decat un lung sir de incercari de a atrage atentia asupra unei singure perspective – a lor! Cand nu ai deschidere in discutiile de pe Facebook, cand nu ai nici cea mai mica disponibilitate de a vedea si alte argumentari, atunci inseamna ca iti place disputa.
Pentru cei care au de-a face cu astfel de personaje, este mai sanatos sa va retrageti elegant din aceste dispute, fara sa le mai alimentati nevoia de emfaza.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară