De asemenea, este fascinant si faptul ca afectiunile tiroidei afecteaza mult mai multe femei decat barbati. De ce? De-a lungul secolelor, femeile au fost caracterizata ca fiind „sexul slab”. Femeilor le-a fost indus sentimentul de rusine, de nu se „cade”, de minimalizare. De secole, femeile au fost intimidate, hartuite, abuzate, facute sa taca, sa se abtina, sa isi infranga pornirile si instinctele. Vocea femeilor a fost redusa la tacere. „Barbatii trebuie sa aiba grija de femei, femeile trebuie sa fie protejate”. In zilele noastre, femeile sunt platite la locul de munca mult mai putin decat barbatii desi presteaza munci similare. La un nivel subconstient, ni se transmite mesajul ca „suntem mai putin”…
Foto: isaxar / Shutterstock.com
Capacitatile feminine trebuie validate si revalidate, iar femeile trebuie sa isi gaseasca vocea, sa se gaseasca pe sine, sa inteleaga ca povestea lor merita spusa si facuta auzita. Fiecare femeie trebuie sa isi exprime vocea interioara cu curaj, cu compasiune, cu iertare, nu cu manie, rusine sau drept razbunare.
Dumnezeu este cu adevarat un creator maret si inteligent. Nu intamplator glanda tiroida a fost menita sa aiba forma unui fluture si se afla la baza gatului, de ambele parti ale traheei, deasupra timusului si sub laringe. Fluturele sugereaza transformare, eliberare. Precum fluturele care se transforma din larva in fluture, vocea femina trebuie sa se inalte, sa zboare liber, sa se faca auzita, remarcata, apreciata.
Intamplator ca micuta glanda a tiroidei se afla chiar langa laringe, numit si „cutia vocala” a organismului? Nu deloc. Cate dintre noi nu ne-am inghitit cuvintele de multe ori sau nu ne-am inabusit nevoile? Cate dintre noi nu au pus nevoile si opiniile celorlalti deasupra celor proprii? Timp de ani de zile poate, pana cand nu am mai reusit sa ne exprimam adevaratul eu si adevaratele dorinte si nevoi? In timp si pe o perioada indelungata, acest lucru poate cauza la instalarea hipotiroidismului. Pentru a ameliora si vindeca aceasta afectiune este esential sa inveti sa exprimi ceea ce gandesti si ceea ce simti.
„Daca te straduiesti sa comunici – indiferent daca intampini probleme in a nu-i asculta pe altii sau a nu te exprima pe tine de fapt – foarte probabil ca ai probleme de sanatate in zonele gurii, ale gatului si ale tiroidei. Oamenii cu probleme de tiroida sunt in mod frecvent foarte intuitivi, insa nu reusesc sa exprime ceea ce vad deoarece se lupta frecvent sa pastreze linistea sau sa castige aprobarea celorlalti oameni”, spuneau Louise L. Hay si Mona Lisa Schulz in cartea „All is well”.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural