22 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 59 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Pret de decenii, Shukla a vazut si a fost alaturi de nenumarati oameni, bogati si saraci, care s-au refugiat in pensiunea lui pentru a-si petrece ultimele clipe din viata sperand sa-si gaseasca linistea. Shukla a sperat alaturi de acesti oameni care asteptau moartea. Iata ce a invatat de la ei:

7. Acceptarea tuturor ca fiind egali iti face munca mai usoara

Ziua in care ii tratezi pe toti la fel este ziua in care respiri usurat...

Secretul dedicarii continue a lui Shukla si determinarea fata de jobul sau solicitant pot fi intelese prin aceasta lectie de viata. El admite ca viata ar fi fost dificila daca ar fi tratat oamenii care au venit la Mukti Bhavan diferit, tinand cont de casta lor, de crezurile lor, de culoarea pielii, de statutul social sau economic. Categorisirea duce la complicatii si ajungi sa nu mai fi de folos nimanui intru totul. „Ziua in care ii tratezi pe toti la fel este ziua in care respiri usurat si te ingrijorezi mai putin in legatura cu cine s-ar putea simti ofensat sau nu. Fa-ti treaba mai usoara”, ne sfatuieste el.

Foto: Jayakumar / Shutterstock.com

8. Daca/ cand iti gasesti scopul, fa ceva in privinta acestui lucru

Fa ceva pentru ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine...

A-ti constientiza chemarea este minunat, insa numai doar daca faci ceva in aceasta privinta.

Multi oameni, spune Shukla, isi cunosc scopul, insa nu fac nimic pentru a-l realiza, pentru a-l face sa prinda viata. Suprimandu-ti chemarea este mai rau decat sa nu o ai din start. A avea o perspectiva a scopului tau te va ajuta sa masori timpul si efortul pe care trebuie sa i-l dedici. Actioneaza pentru ceea ce conteaza cu adevarat.

9. Obiceiurile devin valori

Cultiva obiceiurile bune pentru a fi capabil sa gazduiesti valori bune.

Shukla ne sfatuieste sa cultivam obiceiurile bune pentru a fi capabili sa gazduim valori bune. Si construirea de obiceiuri bune se intampla de-a lungul timpului, cu practica. „Este precum tonifierea unui muschi; trebuie sa muncesti intens pentru acest lucru in fiecare zi.”

Pana cand nu depui eforturi constante pentru a fi mai drept sau mai bun sau mai increzator sau mai onest sau mai plin de compasiune de fiecare data cand esti provocat, nu te poti astepta sa obtii aceasta calitate.

10. Alege ce vrei sa inveti

Alege sa inveti despre lucrurile care iti bucura cu adevarat inima si mintea.

In vastitatea cantitatii infinite de cunostinte care ne sunt disponibile este usor sa te pierzi si sa devii confuz. „Lectia cheie aici este sa fii atent in a alege ceea ce simti in adancul tau ca o sa fie de valoare pentru tine”, spune el. Oamenii pot impune subiecte si filozofii pentru tine pentru ca ii intereseaza. Si in timp ce trebuie sa le constientizezi sugestiile, cel mai intelept lucru pe care il poti face este sa cercetezi cu amanuntul ce anume iti bucura propria inima si minte.

Cu un zambet pe chipul sau, Shukla spune: „In ultimele zile ale vietii lor, multi oameni nu pot sa vorbeasca, sa mearga sau sa comunice cu ceilalti la fel de usor pe cum obisnuiau sa o faca altadata. Prin urmare se intorc inspre interiorul lor. Si incep sa isi aminteasca de lucrurile care le faceau inima sa cante odinioara, de lucrurile despre care au vrut sa afle mai multe de-a lungul vietii lor si care le imbogatesc zilele acum.”

11. Nu rupi legaturile cu oameni; rupi legaturile cu gandurile pe care le produc

Divortul este cu gandul si niciodata cu persoana...

Rareori te poti distanta de oamenii pe care i-ai iubit sau cu te-ai conectat intr-un anumit fel. Oricum, in orice relatie, de-a lungul drumului, anumite nepotriviri de ideologii fac ca oamenii sa inceteze sa mai comunice. Asta nu inseamna ca nu te mai asociezi cu persoana respectiva. Inseamna pur si simplu ca nu te mai asociezi cu un gand dominant pe care acea persoana il aducea cu ea si ca sa eviti mai mult conflict te indepartezi. Divortul, afirma Shukla, este cu gandul si niciodata cu persoana. A intelege acest lucru inseamna a te elibera de amaraciune si dorinta de razbunare.

12. 10% din ce castigi ar trebui pus deoparte pentru dharma

Nu te agata de tot ce ai, lasa o parte si pentru ceilalti...

Shukla nu defineste Dharma ca pe ceva religios sau spiritual. In schimb, el spune ca este asociata mai mult cu a face bine celorlalti si a se simti responsabil pentru asta. El ne sfatuieste sa dedicam 10% din veniturile noastre pentru a face fapte bune.

Multi oameni doneaza sau fac acte caritabile inspre sfarsitul vietii lor fiindca moartea nu este usoara pentru ei. In suferinta lor, incep sa empatizeze cu suferinta celorlalti. El spune ca cei care au compania persoanei iubite, binecuvantarile strainilor necunoscuti si bunavointa oamenilor in general ies din viata cu gratie si pace. Acest lucru este posibil cand nu te agati de tot ce ai si lasi o parte din ce ai pentru ceilalti.

Sursa text: https://projectfuel.in/blog
(https://upliftconnect.com)

Foto homepage: By ClinoArt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri