In trecut, triburile Yurok din California credeau ca in perioada in care sangereaza, femeia trebuie izolata de ceilalti membrii ai comunitatii din moment ce detinea puteri iesite din comun. De asemenea, acestea considerau de asemenea ca este pacat ca intervalul de timp in care femeia sangereaza sa fie irosit cu treburi zilnice, considerandu-l prielnic rugaciunilor si venerarii celui de sus. Femeia aflata la prima menstruatie era dusa intr-un sanctuar special construit unde se savarseau ritualuri secrete si avea loc o imbaiere speciala. Dupa aceea, trebuia sa imbrace doar anumite haine si sa consume niste mancaruri speciale.
Despre sangele menstrual se credea in trecut ca are puteri malefice si ca folosit in circumstante nepotrivite poate provoca catastrofe si nenorociri. In Noua Guinee de exemplu, pe alocuri, se crede si astazi ca femeile la menstruatie pot produce imbolnavirea plantatiilor de tutun, ca au puterea de a omori pestii (in insulele din stramtoarea Torres) sau ca pot determina stricarea unei intregi culturi de orez (Sumatra).
Daca privesc sangele menstrual al unei femei, le va albi parul si toata vigoarea lor barbateasca se va duce pe apa sambetei, isi invatau copiii aborigenii australieni.
De asemenea, sangele menstrual a fost utilizat de-a lungul timpului de anumite persoane fie ca otrava pentru dusmani, fie pentru a se apara de fortele raului, fie ca remediu impotriva anumitor boli. O credinta des intalnita in mai multe culturi ale lumii este aceea ca sangele menstrual este datator de viata, in multe societati existand anumite ritualuri de “fertilitate” folosind sangele menstrual, al caror scop era acela de a ajuta femeile sa dea nastere unor prunci sanatosi si de a face pamanturile sa devina rodnice.
In urma cu cateva decenii, in anumite zone ale Europei, se credea ca femeile aflate in perioada delicata a lunii au puterea de a transforma vinul in otet. Daca participau la procesul de fabricatie a berii in perioada menstruatiei, bautura se strica.
Triburile Maori din Noua Zeelanda nu isi lasa femeile sa aprinda focul sau sa fiarba mancarea. In minele de argint din Mexic, femeilor aflate la menstruatie nu le este permis sa intre in mine caci se crede ca minereul existent in mina ar putea sa dispara.
In unele religii se considera ca femeile aflate la menstruatie sunt impure, murdare si pacatoase.
Femeile din tribul Beng de pe Coasta de Fildes isi petrec perioada menstruatiei pregatind ore intregi mancaruri speciale, considerate a fi delicatese. Aceste feluri de mancare sunt consumate doar de femeile aflate la menstruatie si de catre alte prietene femei apropiate.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate