5 Octombrie 2016 publicat în Lifestyle 57 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sindromul inimii inchise presupune ca exista un blocaj emotional in inima ta care te tine departe de tot ce iti doresti in viata. Pentru a-ti deschide inima, concentreaza-te mai mult pe ceea ce iubesti si apreciezi in viata ta si mai putin pe ceea ce nu ai sau te frustreaza.

Cu totii ne dorim cate ceva in viata. Si ne concentram atentia, gandurile, eforturile inspre a obtine ceea ce ne vrem. Le permitem insa cu adevarat lucrurilor pe care le vrem sa intre in viata noastra? Oare din diverse motive nu ne-am inchis noi inimile, noi singuri, si fara sa o constientizam sau fara sa ne dam seama ne sabotam singuri dorintele si succesul, neingaduind de fapt dorintelor noastre sa isi faca culcus in viata noastra?

Multi dintre noi traiesc si merg prin viata avand ceea ce poarta numele de “sindromul inimii inchise”. Ce presupune insa acest sindrom? Iata cum il explica Aimee E. Raupp, expert in sanatatea si fertilitatea feminina si autoarea cartii “Yes, You Can Get Pregnant”, intr-un articol publicat pe wanderlust.com.

Aimee Raupp: Sindromul inimii inchise

“Ca practician al MTC (medicina traditionala chineza), pot observa cum emotiile joaca un rol foarte important in intreaga sfera a starii de bine – de la sanatatea noastra fizica pana la cea mentala si la toate felurile in care ni se desfasoara viata. Sindromul inimii inchise presupune ca exista un blocaj emotional in inima ta care te tine departe de tot ce iti doresti in viata. Din perspectiva medicinii traditionale chineze, inima gazduieste spiritul care este vazut ca esenta eului tau autentic. Cand inima ta curge, este deschisa si eliberata de suferinte emotionale, ea furnizeaza un spatiu sacru, prietenos si primitor pentru ca sufletul tau sa locuiasca in el. Si cand spiritul tau este gazduit cu bucurie in inima ta, intregul tau potential este capabil sa fie exprimat si le dai voie tuturor dorintelor tale sa intre in viata ta.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rubeola în sarcină Fusion anti-stress: magia uleiurilor esentiale Puressentiel & psihobiotice de la Dr Biom Happy Mood Totul despre zona intima a femeilor

“Una din modalitatile cele mai bune de a ne acorda cu abilitatea noastra de a permite mai mult din ce vrem in vietile noastre este sa stabilim cat de deschisa ne este inima. Cand inimile noastre sunt inchise, nu ne putem exprima potentialul nostru complet si de aceea limitam ceea ce permitem in vietile noastre. Ne limitam carierele, relatiile personale, sanatatea noastra si starea noastra de bine generala”, este de parere autoarea.

De asemenea, spune specialistul, cand in sistem exista “noduri” – emotii neexprimate, rezistenta, ingrijorare, teama, trauma – inima devine rigida si inchisa. Inima isi pierde stralucirea si in consecinta si spiritul isi va pierde insufletirea. Totodata, spiritul va deveni nelinistit, incapabil sa se exprime in mod autentic, ca si cum nu ar mai avea o casa. Iar atunci cand intre inima si spirit apare o astfel de deconectare, se va instala sindromul inimii inchise.

Sindromul de hiperstimulare ovariană: cauze, soluții Sindromul Hefaistos sau despre părinții care își reneagă copiii Alimentația în sindromul ovarelor polichistice

Cum stii ca ai sindromul inimii inchise?

Nu este deloc greu sa identifici sindromul inimii inchise, este de parere Aimee E. Raupp. Iti traiesti adevaratele dorinte in viata sau esti intr-o permanenta si frustranta stare de a dori? Daca raspunsul tau este cel de-al doilea, atunci probabil suferi de sindromul inimii inchise. Insa nu te speria. Multi dintre noi il experimenteaza sau se afla undeva in deriva, plutind inauntrul si in afara inimilor noastre, nedeschizandu-ne inimile in totalitate.

Dar este esential sa iti acorzi putin timp si sa te armonizezi cu centrul inimii tale, masurand cat de deschisa/ inchisa iti este inima. Adreseaza-ti urmatoarele intrebari: In viata mea este mai multa bucurie decat frica? Este mai mult dragoste decat antipatie/ura? Mai multa satisfactie decat nemultumire? Mai multa recunostinta decat frustrare? Prin urmare, daca in viata ta predomina dragostea, bucuria, sentimentul de satisfactie si implinire, gratitudinea, atunci inima ta este pe drumul cel bun si s-a deschis/ se deschide catre acea stare de gratie care iti va permite sa iti traiesti dorintele.

7 semne că suferi de Sindromul Impostorului Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog Rezultatele proiectului Autism Voice Line & House for Ukraine în doi ani de activitate

Indiferent ca ne referim la o persoana care incearca sa aiba un copil, la o persoana aflata in cautarea unui partener, la o persoana care vrea sa se elibereze de boala sau durere sau la cineva care are nevoie de un somn mai bun si o digestie mai usoara – blocajele noastre emotionale ne pot impiedica sa atingem starea de bine, ne atrage atentia Aimee E. Raupp. Permite-i spiritului tau sa se exprime nestingherit invatandu-ti inima sa simta dragoste, bucurie si apreciere. Pentru a-ti deschide inima, ne sfatuieste Aimee, concentreaza-te mai mult pe ceea ce iubesti si apreciezi in viata ta si mai putin pe ceea ce nu ai sau te frustreaza. Poti sa alegi sa te eliberezi de poverile emotionale de care te agati. Elibereaza-te, alege dragostea si lasa-ti spiritul sa se inalte.

* Informatii via wanderlust.com

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri