Poate fi un dar pretios sa ne mintim pe noi, cumva reusim sa ne pacalim intregul sistem si sa mergem mai departe ignorand realitatea care ne înconjoar . Acest dar era pretios mai ales pe timp de criza, de urgenta, cum li s-a intamplat strabunilor nostri care au luptat pe front si ca sa reuseasca sa depaseasca momentele dificile, se minteau ca nu le este foame, frig etc. Insa in zilele noastre nu stiu cat de util mai este sa facem acest lucru, cu siguranta putem gasi diferite motive plauzibile, insa aici as vrea sa ma concentrez pe ceea ce ar presupune sa ne conectam cu ADEVARUL din noi.
Cand simt ca acela este adevarul adevarat? Daca o facem in mod inconstient, probabil ne vom spune ca este foarte greu, insa este ca atunci cand ti-ai legat pentru prima oara sireturile de la pantofi, la prima vedere parea imposibil insa acum o faci fara sa te mai gandesti, este deja un reflex. Asadar, am putea sa ne exersam acest muschi al ADEVARULUI fata de noi.
Ce fac eu atunci cand vreau sa descoper care este ADEVARUL meu?
1. Imi analizez emotiile
Mi se intampla uneori sa reactionez la primul impuls al unei emotii, insa in ultimii ani m-am educat sa stau un pic cu mine in majoritatea cazurilor, inainte sa ma lansez ca o racheta in reactie. Si sed intr-o autoanaliza in care imi adresez cateva intrebari de genul:
Ce emotie imi starneste aceasta situatie/persoana?
De fapt, care este sursa acestei emotii? Ce anume a provocat-o?
Este ceva ce activeaza chestii nerezolvate din trecut?
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate