“Mania si ura pot aduce energie suplimentara. Un om de stiinta mi-a spus ca biologic vorbind, atunci cand apare mania, sangele navaleste inspre mana, ceea ce inseamna ca este gata sa loveasca. Similar, cand frica se dezvolta, sangele se duce in picioare, ceea ce indica ca acum poti sa fugi. Aceste doua sunt emotii foarte importante pentru supravietuire si pe masura ce aceste emotii se dezvolta au loc si schimbarile biologice corespunzatoare. Cred ca, la un nivel limitat, mania este buna – pentru aparare. Dar pe masura ce crestem, cateodata mania si ura cresc cu noi. Inteligenta noastra umana, in loc sa dezvolte compasiunea noastra, dezvolta ura noastra. Asta este gresit", se arata intr-un fragment din cartea "Big Book of Happiness" preluat de publicatia www.alternet.org.
Foto: ESB Professional / Shutterstock
"Inteligenta noastra trebuie sa ne ajute sa dezvoltam compasiunea si nu ar trebui sa fie la dispozitia urii. Aici exista ceva ce budistii numesc meditatie analitica – pur si simplu analizeaza si calculeaza valoarea urii si a maniei. Se presupune ca mania si ura fac rau celorlalti, insa in realitate, de indata ce mania si ura se dezvolta, ele ne distrug imediat linistea sufleteasca. Si in proces, iti pierzi somnul, digestia, apetitul si apoi, in cele din urma, devii fizic slabit. Ca rezultat al urii si al maniei permanente, cea mai buna parte a creierului tau, care poate judeca, este de asemenea redusa si slabita. Daca esti intr-o stare in care nu esti la intreaga ta capacitate mentala si fizica ii vei oferi avantaje inamicului", aflam din paginile aceleiasi publicatii.
“Fii constient de rana ta. Nu o ajuta sa creasca, las-o sa se vindece; si se va vindeca doar atunci cand ajungi la cauzele ei. Cu cat iti lasi gandurile sa cotrobaie mai putin, cu atat mai mult se va vindeca rana – si fara ganduri nu exista rana. Misca-te ca o fiinta totala si accepta lucrurile. Nimeni nu poate sa te distruga decat tu insuti; nimeni nu poate sa te salveze decat tu insuti. Tu esti Iuda si tu esti Iisus.” ~ Osho
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural