4. Danseaza cu tine
Nu toti ne numaram printre cei mai buni dansatori, dar nu asta este important. Dansul in sine reprezinta cel mai placut mod de a face miscare. si cu totii stim ca dupa miscarea facuta, endorfinele sunt la locul lor si ne simtim mult mai plini de viata si mai multumiti de noi insine. Corpul nostru se simte cel mai bine atunci cand se misca, pentru ca asa a fost el conceput. Dansul are ceva ancestral (putem spune ca e cu noi de cand lumea) si o putere modelatoare incredibila, atat la nivel interior cat si la nivel exterior. Fiecare om cand danseaza se metamorfozeaza si se autodescopera.
Sfat: Daca vrei sa te simti minunat, cauta o muzica saltareata si incepe sa dansezi. Nu numai ca vei fi energizat, dar vei arde si calorii. Cum sa nu te iubesti pentru asta?
5. Fii creativ/a!
Tuturor ne creste considerabil stima de sine in momentul in care cream ceva frumos. Asta pentru ca suntem, in esenta, niste mici creatori. Desi nu ducem lipsa de creativitate, de cele mai multe ori ducem lipsa de inspiratie. si cum cele doua merg mana in mana, adesea oamenii se plang de renumitele blocaje creative. Sunt acele perioade in care efectiv, nu te simti inspirat.
Sfat: Cultiva-ti inspiratia in fiecare zi. O poti mentine pulsand daca te uiti la un TEDx Talk care sa te motiveze. O alta optine e sa tragi cu ochiul la ideile celoralti pe Pinterest. De asemenea, poti cauta pagina oficiala a unor artisti care sa te inspire (sunt multi fotografi, pictori, sculptori etc. care merita descoperiti). Daca esti cinefil, meloman sau bookaholic mergi dincolo de previzibil. Vezi un film dintr-un gen atipic pentru tine, descopera genuri muzicale noi, intra intr-o librarie si alege o carte la intamplare. Toate acestea si multe altele te vor ajuta sa fii mai inspirat, implicit mai creativ.
* Un articol trimis de Andra Catalina Contu
Foto homepage: Olga Pink / Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară