Pentru cei pasionati de gatit care vor sa isi pregateasca singuri preparatele, Chef Maria Burlacu de la mancareadeacasa.ro ne-a dezvaluit reteta pentru traditionalul Stufat de miel si cea pentru o friptura de miel frageda si delicioasa.
Stufat de miel
Foto: Fanfo /Shutterstock
Ingrediente
· coaste de miel
· 4-5 legaturi ceapa verde
· 3-4 legaturi usturoi verde
· 1 cutie rosii decojite
· sare
· piper
· 1 legatura marar
· ulei
Mod de preparare
Coastele de miel se spala cu apa rece.
Ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt.
Coastele se prajesc in ulei, intorcandu-le pe ambele parti.
In uleiul in care s-au prajit coastele, se calesc ceapa si usturoiul. Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite date prin robot si se fierbe 15 minute.
Se adauga sare si piper si se mai lasa sa fiarba 5 minute.
Coastele prajite se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Deasupra se pune sosul din ceapa. Se acopera si se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Se scoate din cuptor si se presara deasupra mararul tocat marunt.
Se poate servi alaturi de o salata verde.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural