8 Iunie 2017 publicat în Lifestyle 44 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Daca in lume sunt mai putini saraci ca niciodata si exista mai putina ignoranta si foamete ca in niciun alt moment al istoriei, atunci de ce suntem mai nefericiti ca niciodata? De ce atat de multa violenta in lume? Descopera raspunsul lui Dalai Lama:

In principiu, toate marile religii ale lumii ne invata ca in munca noastra sarguincioasa in serviciul altora rezida natura noastra cea mai inalta si de aceea se afla in centrul unei vieti fericite. Cercetarile si studiile stiintifice confirma invataturile impartasite ale credintelor noastre. Exista o probabilitate de 2 ori mai mare ca americanii care fac o prioritate din a face bine altora sa spuna ca sunt foarte fericiti in ceea ce priveste vietile lor. In Germania, exista o probabilitate de 5 ori mai mare ca oamenii care urmaresc sa fie de folos societatii sa declare ca sunt foarte fericiti fata de cei care nu considera ca a fi de folos celorlalti este important. Altruismul si bucuria sunt interconectate. Cu cat mai mult suntem una cu restul umanitatii, cu atat mai bine ne simtim.

Foto: raindrop74 /Shutterstock

Acest fapt explica de ce durerea si indignarea se infiltreaza in tarile prospere. Problema nu este lipsa bogatiilor materiale, ci numarul tot mai mare de oameni care simt ca nu mai sunt de folos, care simt ca nu mai este nevoie de ei, care simt ca nu sunt una cu societatile in care traiesc.

(…) A te simti inutil este o lovitura pentru sufletul uman. Duce la izolare sociala si la durere emotionala si creeaza conditiile pentru ca emotiile negative sa prinda radacini.

Ce putem face pentru a ajuta? Primul raspuns nu este sistematic. Este personal. Fiecare are ceva valoros de impartasit. Ar trebui sa ne incepem fiecare zi intrebandu-ne pe noi insine in mod constient: “Ce pot face astazi pentru a aprecia darurile pe care ceilalti mi le ofera?” Trebuie sa ne asiguram ca fratia globala si identificarea cu ceilalti nu sunt doar idei abstracte pe care le proclamam, ci angajamente personale pe care punem in practica cu atentie.

Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a face din asta un obicei. Insa cei in pozitii de responsabilitate au o oportunitate speciala de a extinde incluziunea si de a construi societati care au cu adevarat nevoie de fiecare dintre noi, de toti.

Sursa: The New York Times unde puteti citi si articolul integral.

Foto homepage: Dalai Lama; Credite foto: Darko Sikman / Shutterstock.com

Garbo iti recomanda si articolele:

Cine sunt cei 10 HOTI DE ENERGIE? Dalai Lama ne invata cum sa ne protejam de furtul energetic

Dalai Lama: 10 LEGI ALE VIETII care te vor face un om mai bun

Exercitiul inimii: Cea mai puternica practica de auto-compasiune pentru fiecare zi

Sfaturi pretioase de la Dalai Lama: Cum sa faci fata maniei si urii. 2 Antidoturi de Aur!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri