Pregatirea vacantei determina aparitia stresului
In mod obisnuit, exista o multime de factori de luat in considerare atunci cand planificam vacanta de vara: de la buget si alegerea destinatiei, pana la gasirea zborului si hotelului potrivit si apoi pregatirea bagajelor pentru vacanta propriu-zisa. Insa, din moment ce o calatorie se vrea a fi o evadare placuta si relaxanta din viata cotidiana, momondo.ro ofera cateva recomandari despre cum putem gestiona fara stres planificarea vacantei de vara din acest an.
„Din ultimul nostru studiu international despre calatorii stim ca majoritatea romanilor isi rezerva concediul cu doua-trei luni in avans si ca mai mult de jumatate (63%) dintre acestia pun in mod regulat bani deoparte pentru a-si putea permite o vacanta. Asadar, planificarea in ultimul moment nu este o tendinta printre romani, dar este surprinzator faptul ca pentru 26% dintre acestia planificarea vacantei este stresanta. In aceeasi masura, vacanta de vara a romanilor dureaza in medie noua zile, o perioada mult mai scurta comparativ cu cea a calatorilor din tarile nordice sau din Europa de Vest (13-16 zile), un motiv in plus pentru a lasa grijile departe in acesta vara", a adaugat Mircea Giurca.
5 metode prin care sa scapi de stresul din vacanta
1. Informeaza-te putin inainte
Planificarea in avans atunci cand vine vorba de rezervarea zborului si a hotelului te poate ajuta sa economisesti un timp valoros de la a cauta printre oferte de zboruri scumpe si camere de hotel indisponibile. Ca regula de aur, este mai ieftin sa rezervi zboruri cu 56 de zile in avans, iar multe hoteluri ofera reduceri daca faci rezervari din timp.
2. Pregateste un checklist pentru bagaje
10 minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul in care arunci in graba lucrurile in valiza ca apoi sa-ti dai seama ca ai uitat cel mai important lucru: pasaportul tau.
3. Evita sa ajungi in aeroport in ultimul minut
Nu esti singura persoana care se grabeste prin aeroport in lunile de vara, prin urmare incepe-ti calatoria fara probleme, indreptandu-te spre aeroport devreme – nu stii niciodata in spatele cui vei ajunge la controlul de securitate.
4. Mai putin inseamna mai mult
Odata ce ai ajuns la destinatia de vacanta, nu te grabi sa umpli zilele cu cat mai multe planuri posibile. Nu trebuie sa vizitezi fiecare punct de atractie, muzeu sau restaurant din zona – este in regula sa ai ziua libera pentru a nu face absolut nimic.
5. Deconecteaza-te
Sa postezi o fotografie pe Instagram cu acea inghetata extraordinara pe care tocmai ai savurat-o, sa-ti actualizezi statusul pe Facebook cu povesti din vacanta sau sa raspunzi rapid la e-mailul de lucru; Sa-ti petreci vacanta fiind online este ceva usor de facut, dar ca sa ai parte de un timp liber mai relaxant incearca sa te deconectezi putin si provoaca-te sa petreci doar o ora pe zi in online.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară