Despre ceea ce ni se interzice sa discutam vom vorbi intotdeauna mai mult decat despre ceea ce ni se permite. Despre femeile care au tulburat casnicia si familia unui barbat casatorit vom dori intotdeauna sa aflam mai multe decat despre femeile care i-au asigurat linistea si echilibrul. De ce? Aceasta ne este firea umana. Infometata dupa senzational si inedit, dupa detalii care ne scot dintr-un peisaj prea plin de normalitate, dupa pasiuni fulger si iubiri devastatoare care ne iau mintile si ratiunile.
Sunt femei care nu au trecut oricum prin viata unui barbat. Au trecut cu surle si trambite, pasional, neaprobat, interzis, ilegitim (dar acceptat in multe dintre cazuri), calcand in picioare aprobarea multora, cu capul sus sau cu umerii plecati, dar consumandu-si pana la final fapta, cu remuscari sau fara, urmarind un interes ascuns sau afisand o iubire ascunsa. Sunt femei care au fost urate sau admirate, femei puternice sau slabe, rationale sau fara minte, pacatoase sau aproape sfinte, imorale sau cu principii grozave, frumoase sau deloc exceptionale, seducatoare consacrate sau novice in arta seductiei masculine.
Sunt femei care au fost amante ale unor barbati puternici, personalitati ale momentului si ale istoriei si despre viata carora s-au consumat tone de cerneala si s-au tocit zeci de tastaturi. Fara cea mai mica intentie de a critica sau aproba, de a veni cu aplauze sau cu huiduile, cu lectii de moralitate sau pledoarii de aparare magistral realizate, va prezentam cateva din legaturile amoroase ale unor personalitati masculine din Romania si personajele feminine care se afla in centrul lor:
Alexandru Ioan Cuza: Maria Obrenovici
Domnitor al Moldovei din 5 ianuarie 1859 si din 24 ianuarie 1859 si al Tarii Romanesti, Alexandru Ioan Cuza a ramas cunoscut in istorie ca omul unirii si al marilor reforme. Cine ar fi crezut insa ca domnitorul rational si echilibrat atunci cand venea vorba de treburile statului era cunoscut pe plan personal datorita infidelitatilor sale conjugale? Sau ca va dezvolta o pasiune puternica pe care nu se va feri sa o ascunda de gura opiniei publice (de fapt “marea pasiune” a vietii sale) pentru nimeni alta decat Maria Obrenovici, fiica lui Constantin Catargiu, casatorita anterior de doua ori?
Maria era total opusa sotiei lui Cuza, Elena Cuza pe care tabloul portret al lui Szathmary o indica drept o femeie micuta, subtirica, cu trasaturi aspre si ochii deloc atragatori. Era o personalitate retrasa, fara sa exercite vreun farmec anume asupra celor din jur. Despre Maria Obrenovici in schimb se spune ca era frumoasa, de o inteligenta vie, avea un farmec care subjuga, ochi fascinanti si era capabila sa dea oricui replici spirituale. Maria a reusit sa cucereasca inima domnitorului si sa-l determina sa-si petreaca o buna parte din timpul sau in compania si bratele sale frumoase, in casa mica aflata in mahalaua Amzei si cumparata de la Manolache Zefcari.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri