18 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Studiile de specialitate estimeaza ca pana in jur de 20 de procente din populatia lumii reprezinta persoane hipersensibile. Cu toate acestea, multe persoane nu stiu ce inseamna aceasta trasatura de personalitate si nu, in nici un caz, a fi o persoana hipersensibila nu inseamna a fi o persoana introverta.

Elaine Aron este o specialista in psihologie care si-a dedicat cariera pentru a studia aceasta categorie a populatiei lumii. Cartea ei Persoana Hipersensibila (The Highly Sensitive Person: How to Thrive When the World Overwhelms You), aparuta in anul 1996, a facut multa lumina in legatura cu acest subiect.

Hipersensibilitatea este o trasatura innascuta, argumenteaza Elaine Aron. Aceasta trsatura reflecta o anume strategie de supravietuire – a observa inainte de a actiona. Creierul persoanelor hipersensibile (HSP) functioneaza diferit decat al celorlalti, arata cercetarile lui Elaine Aron.

A fi o persoana hipersensibila nu inseamna ca ai o tulburare de personalitate care ar trebui sa fie reparata. Inseamna pur si simplu ca procesezi orice stimuli intr-un mod mult mai profund. A recunoaste ca esti o persoana hipersensibila iti da posibilitatea de a fi mult mai constienta de propriul sine si nevoile tale specifice. Persoanele hipersensibile prezinta un risc crescut pentru depresie si anxietate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum gestionăm greutatea în vacanță? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates oferă sfaturi pentru mese echilibrate și activități benefice Top 4 semne că ești pregătită să locuiești pentru prima dată singură Statusuri de viață inspiraționale și citate profunde despre existență

Persoanele hipersensibile sunt insa mult mai constiente de ceea ce se intampla in jurul lor, observa detalii pe care adesea ceilalti nu le vad si pot fi mult mai creative.

Iata cele mai comune 9 trasaturi ale persoanelor hipersensibile:

1. Persoanele hipersensibile sunt coplesite atunci cand au de facut mai multe lucruri in acelasi timp

Cand sunt nevoiti sa se concentreze la mai multe lucruri in acelasi timp, hipersensibilii devin anxioasi, iar nivelul lor de stres creste exponential. Au dificultati in a fi productivi atunci cand trebuie lucreaza sub presiune. Dar sunt foarte performanti atunci cand sunt lasati sa isi faca treaba in ritmul lor.

2. Persoanelor hipersensibile li se par haotice locurile aglomerate

Persoanele hipersensibile nu se adapteaza prea bine in locurile zgomotoase. Din acest motiv, munca in birouri deschise le cauzeaza foarte mult stres. De asemenea, aglomeratia de la metrou sau de la plaja poate sa le creeze un disconfort major.

România ar putea câștiga 24 miliarde de euro anual, dacă ar angaja cu 3% mai multe femei, până în 2030 Care sunt principalele inovații laser în îngrijirea pielii? Află care sunt cele mai eficiente tratamente de la Dr. Dana Miricioiu ZALANDO LANSEAZĂ CAMPANIA TE AȘTEAPTĂ CE-I MAI BUN,  SUSȚINÂND NOI PERFORMANȚE ÎN SPORT

Trailerul filmului "Sensibilitate - povestea nespusa", regizor - Will Harper, un film documentar al carui scenariu a fost scris impreuna cu specialista Elaine Aron:

SENSITIVE-THE UNTOLD STORY TRAILER from Sensitive on Vimeo.

3. Persoanele hipersensibile evita produsele media cu continut violent

Hipersensibilii nu suporta sa se uite la filme violente sau sa joace jocuri pe calculator cu un continut grafic brutal. Nu ar trebui sa fiti surprinsi daca vor refuza sa va insoteasca la un film horror.

4. Persoanele hipersensibile performeaza mai bine cand nu se afla sub presiune

Persoanele hipersensibile isi ating varful performantelor in privat. Pune-i intr-o situatie de presiune si imediat nivelul lor de performativitate scade considerabil din cauza presiunii pe care o resimt.

Citeste mai departe >>>

Parenchimul pulmonar nu are receptori de durere! De multe ori, tumorile pulmonare se descoperă întâmplător. Interviu cu Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, despre cancerul bronhopulmonar Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10 metode prin care puteți arde zilnic mai multe calorii Dulciuri, ecrane, junk food, tutun și alcool: principalele surse de răsfăț pentru români

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri