SUBCONSTIENTUL: Secrete uimitoare despre mintea umana
4. Mintea subconstienta gandeste in emotii si nu in argumente
Mintea subconstienta este considerata a fi sediul instinctelor noastre primare. Mintea subconstienta creeaza emotiile noastre, adesea in mod independent fata de inputul venit din partea mintii constiente. Aceasta explica de ce emotiile par irationale sau nepotrivite.
Una dintre cele mai importante sarcini ale mintii subconstiente este sa ne definim pe noi insine si sa dam un sens lumii inconjuratoare. Subconstientul foloseste emotii, amintiri, credinte si valori ca pe niste filtre pentru a naviga o lume compusa dintr-o cantitate imensa de informatii la care suntem expusi. In alte cuvinte, ceea ce percepem ca si “realitate” este determinat de un filtru subconstient.
Shutterstock; Lia Koltyrina
5. Subconstientul este tot timpul treaz
Fie ca dormim sau nu, subconstientul lucreaza mereu pentru a controla functiile vitale ale organismului. In timpul somnului noi inca auzim si procesam informatii. De aceea exista foarte multe metode de terapie sau hipnoza care sunt efectuate si in timpul somnului.
Studiile de specialitate nu au confirmat insa pana acum, veridicitatea stiintifica a prezumtiei ca noi putem fi influentati in somn, prin intermediul sugestiilor transmise subconstientului.
6. Subconstientul ia totul literal
Mintea subconstienta ia totul "mot-a-mot". De aceea ne speriem asa de tare la filmele horror sau suntem surprinsi de fotografiile photoshopate, chiar daca in mod rational stim ca aceste imagini nu sunt adevarate. Sunt false pentru mintea constienta, dar sunt adevarate pentru mintea noastra emotionala.
7. Subconsrtientul functioneaza precum un microprocesor
Mintea umana este capabila sa proceseze cantitati enorme de informatie venite dinspre toate simturile noastre si poate sa le traduca la nivelul creierului, asemenea microprocesorului pe baza caruia functioneaza un calculator.
Iti recomandam si:
Dr. Bruce Lipton: Misterul mintii subconstiente
DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!
Foto homepage: Enrique Meseguer /Pixabay
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară