Cum să îți îndeplineșți destinul și să mergi pe calea ta spirituală?
Iată câteva idei care te ajută să preiei, pas cu pas, controlul asupra vieții tale.
- Înțelege-te pe ține însuți. Unelete din zona spirituală sau psihologie îți pot fi de folos. Cu cât ești mai complex spiritual și înzestrat cu mai multe daruri, cu atât îți va fi mai greu să te descoperi, să te cunoșți, să înțelegi cine ești, în unicitatea ta.
- Află lucrurile care te pasionează pe tine cel mai tare. Care este acel lucru care te entuziasmează și te bucură? Ce admiri și îți place să faci? Asigură-te că faci mereu ceea ce îți face plăcere. Dar pentru a ști ce te bucură, ai nevoie întâi să experimentezi. Iar prin această experimentare vei cunoste bucuria, dar și neplăcerea și durerea. Asumă-ți responsabilitatea în căutările tale.
- Înconjoară-te de oameni care te susțin și care te inspiră. Criticile și judecățile ne înzestrează cu multă neîncredere în noi înșine. Uneori, aceșți oameni ne presează să ne alegem o cale greșită în viață, acea cale pe care o doresc ei. Identificându-i pe oamenii negativi din viețile noastre ne ajută să curățăm energia negative care este asociată lor. Totodată, este bine să rămânem deschiși în a cunoaște noi oameni, doar așa ne putem crea un cerc de prieteni adevărați.
- Permite-ți să ieși din zona ta de confort. Uneori, cele mai bune schimbări pentru noi se întâmplă atunci când îndrăznim să ieșim din zona noastră de confort. Ascultă-ți intuiția, dar și logica atunci când este necesar.
- Identifică credințele tale limitative. Când credem în gândurile noastre, ne confruntăm cu furia, insecuritatea, tristețea și anxietatea. Primul blocaj pe care oamenii îl identifică atunci când încearcă să își împlinească destinul, sunt credințele lor limitative. Credințele limitative sunt ideile despre noi înșine și pe care am fost condiționați să le credem încă de la naștere. Cele mai comune credințe limitative include: “Nu merit”, “Sunt o persoană rea”, “Nu merit să fiu fericit/iubit”, „Nu pot”, „Voi eșua”.
- Roagă-i pe alți oameni să îți fie alături și să îți ofere suport. Nu trebuie să fii în această călătorie singur. Caută sprijin în cei pe care îi iubeșți, la un psiholog sau un lider spiritual.
- Fă o lista cu toate calitățile tale. E o lista care te ajută să îți canalizezi energia către ceva benefic. Ia în vedere faptul că această lista rămâne deschisă, căci poate nu ți-ai cunoscut încă toate calitățile, iar altele urmează să se dezvolte.
- Amintește-ți că blocajele sunt ceva normal. Nu există eșec ci doar oportunități pentru a învăța.
- Creează-ți obiective – Cu siguranță, obiectivele sunt ca niște pietre de temelie care te ajută să te organizezi și să prioritizezi ceea ce este cel mai important pentru tine. Ai grijă că obiectivele tale să fie în armonie cu ceea ce simți.
- Fii blând cu tine însuți. Cu cât mai multă iubire și compasiune aduci către tine însuți, cu atât mai mult te îndrepți către destinul tău. Fii conștient/ă de gândurile tale negative și doar lasă-le să treacă, fără să te atașezi de ele. NU lăsa gândurile negative să te conducă în acțiunile tale, pot fi extrem de distructive (gelozia, furia, ura, răzbunarea etc.).
- Fii tu însuți. Nu a mai existat niciodată o persoană asemeni ție, pe această Planetă. Explorează-ți propriul stil, nu încerca să copiezi pe nimeni. Experimentează acea pace care vine odată cu asumarea propriei identități.
- Întreabă-te: Care este acel lucru pe care mi-l doresc cel mai tare de la viață? Și apoi direcționează-ți toată atenția către a îndeplini acel obiectiv. Îți doreșți libertate, pace, iubire? Dar nu uita că a-ți dori fericirea creează suferință. Fercirea nu poate fi găsită nici în viitor și nici în trecut: poate fi găsită doar în prezent. Astfel încât, întreabă-te: “Cum pot să mă bucur de viață chiar în acest moment?”
Așadar, într-adevăr tu eșți arhitectul propriei vieți. Sigur că fiecare ne naștem cu un bagaj predestinat: familia, unele boli, unele limite fizice. Dar totodată acestea ne oferă și unicitate. Ne putem ridica din suferință și putem descoperi frumusețea și bucuria în lume și în viața noastră. Iar dacă nu le găsim, le vom construi noi înșine.
Un articol via lonerwolf.com
Foto fr si main: By Zolotarevs /Shuttterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri