Conform unui vechi obicei birman, grupuri de flacai se strang in fata casei proaspat insurateilor si se inarmeaza cu pietre si obiecte similare pe care le arunca in cladire, cauzand stricaciuni in interiorul si exteriorul casei.
Cu trei zile inainte de ceremonia nuntii, chinezii jelesc si afiseaza sentimente de tristete si suparare. Prin acest "doliu", parintilor celor care urmeaza sa se casatoreasca li se aduce aminte ca intr-o zi nu vor mai fi. De asemenea, tot in China, exista si un alt obicei care presupune ca mireasa sa-si schimbe rochia de trei ori in timpul ceremoniei de nunta.
In Rusia, mirele si mireasa obisnuiesc sa lege o papusa de masina cu care se deplaseaza spre locul ceremoniei daca isi doresc ca primul nascut sa fie fetita si un ursulet daca isi doresc ca primul copil sa fie baietel.
Pe vremuri, in Scotia, exista un obicei ciudat legat de marturisirea iubirii si de momentul logodnei. In momentul in care fata accepta propunerea de casatorie a baiatului, cei doi trebuiau sa mearga noaptea impreuna la cel mai apropiat parau. Dupa ce isi clateau mainile in suvoaiele de apa, isi reinnoiau legamantul de iubire unindu-si mainile contra curentului de apa, avand drept unic martor luna.
In anumite triburi din Africa, in dimineata care urmeaza noptii nuntii, exista obiceiul ca tinerii casatoriti sa fie luati “prin surprindere” de un grup de femei care inspecteaza cearsafurile nuptiale si danseaza in jurul lor. Ceremonia de verificare a virginitatii femeii este considerata actul prin care casatoria se declara valida. Tot in Africa s-a transmis obiceiul ca sotul si sotia sa sara impreuna peste un tufis cu flori, acest gest fiind considerat ca relevant pentru inceperea vietii de familie.
Conform unei superstitii stravechi de pe meleagurile australiene, o casnicie plina de ghinion si nefericire se va lega intre cei care urmeaza sa se casatoreasca in cazul in care poarta nume de familie incepand cu aceeasi litera.
In Germania, se credea ca femeia se afla in pericol atata timp cat poarta sarcina, existand riscul ca femeia gravida sa fie rapita in timpul noptii de catre zane pentru a creste copiii acestora.
Polonezii au si ei un obicei ciudat legat de dansul miresei. Participantii la nunta trebuie sa agate bani in rochia miresii, existand credinta ca privilegiul de a dansa cu mireasa trebuie cumparat.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri