Sfaturile lui Swami Sivananda pentru o sanatate fizica buna
Mananca la ore fixe. Daca nu te simti infometat la ora mesei, posteste pana la urmatoarea masa.
Gateste atat cat poti sa mananci o data. In mancarea incalzita ramane prea putina energie vitala.
Consuma vegetale crude cel putin o data pe zi si mananca incet, bucurandu-te de mancare. Digestia incepe in gura.
Consumat doar 4 sau 5 tipuri de alimente la o singura masa caci stomacul nu poate face fata intotdeauna combinatiilor complexe de alimente si le digera greu.
Nu iti supraincarca stomacul. Umple-l pe jumatate cu alimente solide si un sfert cu lichide, asigurandu-e ca un sfert ramane liber. Majoritatea oamenilor nu lasa stomacul sa se odihneasca si mananca de doua ori mai mult decat are nevoie intreg sistemul pentru asimilare, eliminare si crestere. Iar atunci cand organele lucreaza in exces, ele se imbolnavesc mai repede. Prin urmare, evita sa mananci in exces si pastreaza moderatia in dieta ta.
In timp ce mananci, evita sa vorbesti despre problemele tale sau ale altora sau sa emiti ganduri negative. Daca esti manios sau suparat, mai bine nu mananci. Cand esti altfel, glandele secreta anumite toxine in sange. Odihneste-te putin pana cand reusesti sa iti calmezi mintea si consuma apoi mancarea.
Incearca sa postesti o zi pe saptamana. Postul elimina toxinele, regenereaza functiile corpului si ofera si un moment de respiro organelor.
Incearca sa ai o relatie cat mai buna cu natura. Petrece timp zilnic in aer liber, in razele soarelui, bea apa cat mai pura si consuma alimente integrale astfel incat sa ai o vigoare si o vitalitate de invidiat.
Fa miscare in mod regulat si adapteaza-le nevoilor si capacitatii propriului corp, evitand exercitiile violente. Recurge la miscarea fizica graduala in care este implicat fiecare muschi al corpului si nu depasi limita de capacitate a corpului tau. Daca te simti epuizat, redu numarul de exercitii sau perioada de timp in care le executi, pana cand corpul tau va fi pregatit pentru ele. Miscarea fizica trebuie sa fie in conformitate cu varsta, dezvoltarea fizica si capacitatea individului.
Foto homepage: By Subbotina Anna /Shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?