17 Mai 2018 publicat în Lifestyle 5 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sărbătoarea Înălțării Domnului este celebrată la 40 de zile după Paști, iar în 2018 cade în această zi de joi, o zi cu numeroase semnificații religioase și culturale numită și Joia Sfântă a lunii mai.

De Înălțare, suntem mai aproape de ceruri ca niciodată...

Leușteanul este o altă plantă care capătă valențe magico-tămăduitoare în ziua de Ispas și de aceea oamenii se lovesc simbolic cu crenguțe de leuștean pentru a ține bolile și răul departe. Același obicei este practicat simbolic și asupra animalelor și vitelor din gospodării. Vitele sunt atinse cu leuștean ca să fie sănătoase și rodnice, să dea lapte bogat și să aibă pui sănătoși.

Tot de Înălțare, pe anumite meleaguri, se taie puțin păr din vârful cozilor de viță, pentru ca mai apoi să se îngroape într-un furnicar. Se efectuează această procedură spunând cu voce tare: “Să dea Dumnezeu să fie atâția miei și viței câte furnici sunt în acest furnicar!”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Obiceiuri populare de Înălțarea Domnului 15 August – Sfânta Maria Mare sau Adormirea Macii Domnului, cea mai important sărbătoare ortodoxă a verii. Acatistul Adormirii Maicii Domnului 26 noiembrie: Astăzi este cinstit Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al mamelor!

O tradiție străveche ne spune că în perioada dintre Paști și Înălțare, de-a lungul celor 40 de zile sfinte, cerurile se deschid și oamenii sunt mai aproape ca niciodată de ele. Mai mult, se crede că cei care mor în acest interval au parte de o bună judecată în fața lui Iisus și ajung direct în Rai.

În zonele rurale, oamenii de bună credință se feresc să împrumute sau să ia cu împrumut astăzi sare sau să aprindă focul în gospodărie. O superstiție mai veche spune că dacă vor face acest lucru, toată casa va vui, iar vacile nu vor mai da lapte. De asemenea, obiectele din casă nu se înstrăinează nici ele și nici foc din altă casă nu poți lua.

Se știe din bătrâni ca în ziua Înălțării Domnului nu se fac treburi agricole, nu se seamănă ogoarele căci orice semănătură trebuie încheiată până în această sărbătoare. În caz contrar, se crede că roadele vor întârzia să apară pe acele pământuri, iar recoltele vor fi sărace.

Rugăciune de vindecare miraculoasă - Puterea credinței în momentele de suferință Sf. Petru și Pavel, 29 iunie: Viața sfinților, Acatistul apostolilor Petru și Pavel și cele mai frumoase urări pentru sărbătoriți Sărbătoare 12 octombrie: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Foto int: Aneta_Gu /Shutterstock; Foto homepage: Jacob_09 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri