8. Web designer
Nu o să fii nici pe departe primul călător care își câștigă pâinea din design grafic. Ai nevoie, implicit, de un laptop la îndemână, de simț estetic și câteva săptămâni / luni de specializare urmărind, de exemplu, tutoriale și învățând să mânuiești programe precum Photoshop sau Illustrator. Vei avea nevoie să poți să jonglezi cu termeni precum CSS, layere și HTML și, totodată, să te pricepi la coding și la cele necesare pentru buna funcționare a unui website.
9. Pe un vas de croazieră
Foto: KieferPix /Shutterstock
Deși, în general, munca pe un vas de croazieră nu este ușoară și nopțile nu se încheie prea devreme, există satisfacții pe măsură. Dacă nu știi ce ai putea face la bordul unei nave, gândește-te la următoarele: traducător, bucătar, animator, instructor de dans / de fitness, babysitter, steward, recepționist în spațiul pentru spa, chelner, maseur, barman. Mai mult, destinațiile în care ajungi, porturile pline de viață care îți ies în cale, îți pot deschide o lume nebănuit de frumoasă.
10. Fotograf de călătorii
Dacă ai studiat sau ești pasionat de fotografie și, totodată, curiozitatea îți dă târcoale la fiecare pas, pornește la drum cu un portofoliu personal. Încearcă apoi să găsești clienți, de exemplu organizațiile, companiile, agențiile de turism, precum și revistele de travel. A doua opțiune ar fi să pui la vânzare fotografiile tale pe platforme digitale; nu sunt puțini cei care plătesc pentru fotografii bune. Pentru inspirație, poți citi povestea unui fotojurnalist care lucrează pentru National Geographic.
11. Artizan
Te-ai gândit vreodată că înclinația ta pentru crearea de obiecte handmade, precum bijuterii, accesorii, produse din piele sau alte materiale poate fi prezentată în piețele marilor orașe, sub ochii mai multor călători ? Probabil nu este printre cele mai simple activități de organizat în spații străine, dar dacă faci artă din câteva obiecte pe care le ai la dispoziție și, când auzi cuvântul „risc”, te gândești mai degrabă la oportunitate, ai adăugat încă o sursă de venit posibilă de-a lungul călătoriilor tale.
12. Însoțitor de zbor
Aproape în fiecare zi ești într-un alt colț de lume; în fiecare dimineață, luând micul dejun într-o altă metropolă; la fiecare program de muncă, alte fețe, alte culturi. Toate acestea, în timp ce arăți splendid în uniformă. Nu doar că te alegi la sfârșitul lunii cu un salariu mult peste medie, dar dacă într-adevăr arde în tine flacăra călătoriilor și cauți un loc de muncă stabil, o carieră în aviație ar putea fi aventura ta de zi cu zi.
13. Asistent virtual
Dacă ești, mai degrabă, toată ziua cu ochii în ecranul de laptop, dacă te-a prins și te interesează tot ce înseamnă social media, design, creare de conținut, marketing digital, probabil te gândești deseori la a-ți lua laptopul la sub braț și a te muta de pe scaunul din birou într-un hamac. Cu atât mai mult, dacă hamacul sau colțul de cafenea în care vrei să îți continui munca în online ți-l imaginezi într-un alt oraș, într-o altă cultură, nu ești departe de tărâmul posibilităților. Poți începe să lucrezi ca freelancer, găsind oamenii care au nevoie de abilitățile tale și care sunt dispuși să te plătească din orice colț de lume te-ai afla.
Foto homepage: Sergey Nivens /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară