Când sufletul tău este obosit pentru o vreme mai îndelungată, acest lucru se poate manifesta ca o depresie, lipsa de motivație, lipsa conexiunii cu intuiția ta și această stare poate să se transforme într-un obicei negativ cum este adicția sau agresivitatea.
Dacă sufletul tău este obosit, ar trebui să iei în considerare aceste 10 dimensiuni. Primul pas ar trebui să fie acela de a identifica rădăcina problemei tale. Uită-te la aceste 10 aspecte, îndreaptă atenție față de supărarea sufletului tău și decide ce schimbări poți să faci pentru a îndrepta situația în care ești acum.
1. Lipsa iubirii din partea celorlalți.
Am fost învățați să credem că relațiile pe care le avem cu oamenii pe care îi iubim sunt o chestiune separată de celelalte aspecte ale vieții, cum ar fi serviciul său finanțele. Dar nu este așa, relațiile inter-umane sunt cel mai important aspect și ele definesc viața. Așa încât, faptul de a nu ne simți văzuți, apreciați și valorizați de către ceilalți este unul dintre cele mai importante motive pentru care sufletul nostru se poate simți ostenit.
Ce trebuie să înțelegi? Că iubirea este un drept din naștere și în acest moment ai tot dreptul să te simți iubit/a pentru totalitatea ființei tale. Înconjoară-te de oameni care te pot iubi sincer și frumos. Aproape toate celelalte răni ale sufletului care urmează a fi prezentate au o legătură indirectă cu aceasta.
Foto: Shutterstock/ Sundra
2. Nu ești în contact cu tine însuți, ai uitat de visurile tale, de ceea ce îți place.
Acesta este unul dintre cele mai mari păcate pe care le putem comite față de sufletele noastre. Obișnuim să ascultăm mai degrabă vocile celor care vor să fim altceva decât ceea ce suntem cu adevărat în interiorul nostru. Fă-ți un auto-consult la nivelul sufletului. Ești sigur/ă că trăiești în acord cu spiritul tău, cu ceea ce îți dorești, cu visurile tale?
Când cei din jur ne iubesc condiționat, încercam să le facem pe plac… dar uităm de noi.
3. Spui „Da” atunci când ți-ai dori să spui „Nu”.
Nu știm să trăim în acord cu spiritul nostru profund. Nu știm să ne protejăm în situații dificile și adesea spune „Da” când de fapt ar fi trebuit ca acesta să fie un „Nu”. Învață să pui limite, învață să ai grijă de tine. Nu este egoism, este grijă față de sufletul tău.
4. Ții în jurul tău oameni toxici, parteneri toxici sau prieteni.
Practic… oamenii care te trag în jos în loc să te ridice. Oamenii care în loc să te încurajeze te critica constant și în preajma cărora îți e frică să fii tu însuți. Îți e frică să ai opinii, să nu îi superi, îți e frica că te-ar părăsi la cea mai mică „greșeală”.
Foto homepage: Shutterstock/ l i g h t p o e t
Citește mai departe >>>
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural