Din pacate nu traim in lumea lui Pinocchio si nu ne putem da seama cand cineva ne minte in functie de cat de mult ii creste nasul.
De ce apare minciuna?
Din pacate nu traim in lumea lui Pinocchio si nu ne putem da seama cand cineva ne minte in functie de cat de mult ii creste nasul. De ce apare minciuna? Din dorinta de a impresiona, de a fi mai interesanti sau pentru ca avem o imaginatie extrem de bogata? Exista cazuri cand persoana care te minte considera ca astfel te protejeaza si nu te dezamageste. Are minciuna picioare scurte? Depinde de noi daca stim cum sa-i observam pe cei din jurul nostru in functie de gesturile pe care le fac in timpul discutiei. Foarte buni mincinosi ar trebui sa fie cei care lucreaza in domeniul vanzarilor. Acestia au capacitatea de a convinge pe cineva ca un produs este de o calitate superioara, ca este unic chiar daca adevarul este altul. Ii poti " mirosi" pe mincinosi dupa limbajul nonverbal.
Corpul Cand o persoana te minte aceasta este mai agitata decat de obicei. Se simte vinovata si se agita mai mult decat ar fi cazul. Exista insa si posibilitatea sa fie constienta de aceasta si sa incerce sa-si controleze gesturile. Daca o stii pe persoana respectiva fii atenta cum si-a modificat comportamentul. Se poate sa te inseli si o persoana care este mai agitata din fire sa nu insemne ca vrea sa te minta. Mainile sunt ascunse sau se incearca ascunderea palmelor fie in buzunare si isi incruciseaza manile sau picioarele cand incearca sa explice ceva. Ca efect al minciunii, obrajii se imbujoreaza, fruntea ii transpira mai ales cand cel care minte isi da seama ca nu este destul de credibil.
Ochii Avem tendinta de a crede ca suntem mintite cand cel care vorbeste evita privirea directa sau se simte rusinat. Insa, exista adevaratii maestrii care fac exact inversul pentru a deveni cat mai credibili. Urmareste momentele in care te evita dar nu uita sa iei in considerare clipele in care te fixeaza cu privirea mai mult decat de obicei. Clipitul grabit poate fi considerat de asemenea un semnal al minciunii, precum si dilatarea si contractia pupilei. Uita-te atent la miscarile ochilor. Daca persoana se uita in stanga sus, atunci face apel la memoria vizuala. De exemplu, daca intrebi o persoana cu cine a luat masa in ziua precedenta, ea se va uita in stanga sus, incercand sa isi aduca aminte imaginea persoanei respective. Daca se va uita in dreapta sus, atunci inseamna ca ea te minte. De altfel, ne uitam in partea dreapta atunci cand… cream. Daca intrebi o persoana care este melodia sa favorita sau ce gen de muzica se asculta intr-o anumita locatie, daca acea persoana este sincera se va uita inspre urechea stanga. Cand cream un nou sunet privim de obicei inspre urechea dreapta. Asa fac si compozitorii si... mincinosii. Cand incercam sa ne amintim atingeri, imbratisari, senzatii ne uitam in jos, inspre dreapta. Cand ne lasam imaginatia sa zburde pe teritoriul senzatiilor, ne uitam de regula in stanga-jos. E posibil ca persoana care te minte sa se uite mai intai inspre dreapta, rememorand ceea ce s-a intamplat cu adevarat, iar apoi sa se uite in stanga si sa isi formuleze raspunsul. Fii atenta la locul inspre care se uita chiar inainte de a-ti raspunde. E posibil si sa oscileze, sa se uite cand spre dreapta, cand spre stanga. Mai mult, persoanele mai timide pot sa te induca in eroare.
Zambetul Cat de mult se zambeste cand mintim? Este destul de greu sa ne dam seama daca cineva zambeste fals sau este un zambet normal, insa nu este imposibil. Mincinosul zambeste mult mai putin, incercand sa abia o atitudine serioasa si sa nu trezeasca suspiciuni din partea celui mintit.
Nasul si gura Isi mascheaza minciuna acoprindu-si gura sau atingand o parte a gurii cand vorbeste. Cand cineva este obisnuit cu minciuna ii este foarte greu sa se abtina, dar daca este constient de ceea ce face se poate abtine foarte usor din atingerea gurii indreptandu-si atentia spre nas. Se pare ca in momentul cand mintim, fluxul sanguin de la nivelul nasului creste foarte mult si creeaza nevoia de atingere a acestuia. Ii putem observa pe cei mici, acestia cand mint isi ridica incet mana la gura cand vorbesc. O persoana care minte face tot posibilul sa inlature majoritatea gesturilor, sa nu fie exagerat in nicio parte. Fii atenta la detalii, cu cat apar mai multe detalii privind intamplarea relatata cu atat exista posibilitatea mai mare sa te minta. Un articol de
Livia
Garbo
Ultima actualizare: 18 August 2020 @ 03:08
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară