AUTO-DEZVOLTAREA
1. Obiceiurile pe care le deprinzi te pot înălța sau te pot distruge.
Fiecare pas pe care îl facem, fiecare acțiune este precum o cărămidă pe care o punem vieții noastre. Obiceiurile pe care le ai determina tipul de viață pe care tu o construiești pentru tine.
2. Ești ceea ce citești.
Dacă corpul tău este o reflecție a ceea ce mănânci, atunci mintea ta este o reflecție a ceea ce citești și studiezi. Hrănește-te intelectual cu lecturi bune, nu cu dulciuri, așa cum e Facebook-ul.
3. Nu poți compara drumul tău cu cel al altcuiva.
Toți avem propriile provocări, fiecare avem propriile câștiguri. Drumul tău este al tău cu un motiv. Fii atent la lecțiile pe care trebuie să le înveți tu pe acest drum.
4. Înconjoară-te de oameni care îți fac bine.
Dacă te înconjori de oameni negativi, orice vis al tău va muri. Dacă te înconjori de oameni pozitivi și determinați, visurile tale vor supraviețui. Depinde de tine cu ce fel de oameni vrei să te înconjori.
5. Cunoaște-te pe tine însuți și vei evolua.
Viața ta reflectă cât de bine te cunoști. Cu cât ești mai dispus/a să îți adresezi fricile și limitările tale, cu atât mai mult reușești să le învingi și să ajungi tot mai sus. În acest sens, orice demers de auto-cunoaștere te poate ajuta imens.
PRODUCTIVITATEA
6. Felul cum alegi să îți investești timpul este o reflecție a modului cum îți investești banii.
Oamenii inteligenți și cei bogați cunosc valoarea timpului. Ei își gestionează foarte bine fiecare minut, ora, zi sau săptămână.
Foto: Pexels/ Oleg Magni
7. Pentru a fi productiv, trebuie să înlături activitățile care te distrag.
Productivitatea nu se referă la capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp. Ba dimpotrivă! Înseamnă să faci fiecare lucru pe rând, concentrându-te maxim.
8. Nu îți fie frică!
Pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, învinge-ți frica. Avem tendința de a ne crea strategii de a evita lucrurile pe care nu ne dorim să le facem sau mai rău, uneori ne îndoim că am putea chiar să le facem. Acesta este motivul pentru care multe start-upuri, planuri și proiecte se disipă și nu au rezultate. Ca să îți faci treabă, trebuie să adresezi cu sinceritate și acele aspecte ale propriei personalități care te țin pe loc. Care sunt fricile tale?
9. Eficacitatea este un proces
Nu suntem eficienți din primul moment când executăm ceva. Ca să devenim buni și productivi, în orice muncă, trebuie să exersăm, să ne asumăm munca pe în care vrem să devenim buni și să căutăm mereu moduri de a ne auto-îmbunătăți.
10. Propune-ți succesul!
Nu te poți aștepta să ai succes, dacă nu ți-ai propus să îl ai. Atitudinea pe care o ai azi are impact asupra a ceea ce faci mâine.
RELAȚIILE – O viață fericită înseamnă relații de calitate
11. Cea mai importantă relație din viața ta este cea pe care o ai cu tine însuți.
Dacă nu ai o relație bună cu tine însuți, orice altă relație din viața ta va suferi.
12. Prieteniile și relațiile intime sunt niște colaborări.
Nu există drumuri cu o singură bandă în acest tip de relație. În relațiile sănătoase, ambele părți se îndreaptă una către cealaltă.
13. Încrederea se clădește prin acțiuni, nu prin cuvinte
Nu îți îndreptă atenția doar la ceea ce declară oamenii. Acțiunile lor sunt mult mai importante. Felul cum cineva te tratează îți va spune absolut tot ceea ce trebuie să știi despre acea persoană și calitatea relației voastre.
Foto: Pexels/ rawpixel.com
Citește mai departe >>>
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară