Spontaneitatea
Sugestivitatea limbajului non-verbal…
Anticiparea momentului intim…
Pregatirea acelui moment…
Cand a fost ultima data cand ati premeditat un act sexual?!
Ulei de masaj…
Un vin bun…
O cina romantica…
O floare…
Un parfum…
Spontaneitatea este departe de a fi cenzurata de un eventual act al premeditarii. Si asta pentru ca simpla asteptare a momentului poate fi un stimulent greu de ignorat! Spontaneitatea vine pe parcurs,fie ca este vorba de preludiu, act sexual sau postludiu si se intrepatrunde in mod placut cu intuitia reciproca a nevoii celuilalt.
Ce putem premedita? Poate momentul, cu siguranta cadrul si insasi contextul de desfasurare. Poate un nou look, o lenjerie sexy, asternuturi de matase, renuntarea la pijamalele in dungi sau rombulete, schimbarea etc.
Lasati-va purtati de implusul de moment. Veti ramane surprinsi de ceea ce puteti trezi in celalalt permitandu-va sa va simtiti liberi in a experimenta noi zone, noi atingeri, noi senzatii!
Fanteziile erotice
Cand stim despre noi insine ca avem “nevoie” de anumite ingrediente pentru a ne simti in forma sau doritoare, intreb cine ne poate opri in a prelua initiativa si a veni in intampinarea propriilor fantezii? Ce ar presupune acest lucru?
Inserarea in décor a ceea ce ne-ar place sau ne-am dori sa experimentam cu partenerul sau partenera, fara ca acesta sau aceasta din urma sa se simta obligata sa ne faca pe plac. Este indicat sa ne impartasim fanteziile, insa este de preferat sa il respectam pe celalalt si invers, ceea ce ar inseamna ca nici unul dintre cei implicati sa nu se simta jignit sau ofensat fie de o eventuala propunere, fie de vreun refuz.
Sa ne amintim de elementul surpriza si de faptul ca orice placere, orice dorinta isi are desfatarea ei. A te lasa purtat pe aripile fanteziei poate fi un lucru de departe de dorit pentru ca antreneaza libertatea de a trai si simti, de a fi voi insine. Unii dintre noi am fost educati ca este rusinos sa visezi, ca este pacatos sa-ti doresti. Poate ca exista o farama de adevar si in aceasta invatatura (sa ne amintim sa fim sfiosi), dar cati dintre noi nu ne dorim in adancul nostru sa ne simtim liberi in relatie cu noi insine si cei ce ne inconjoara?!
Autor: Jeni Chiriac, psihoterapeut
Institut: Clinica TerapiaM
Sursa: psiholife.ro
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate