Noi femeile, mai mult decat ar putea sa inteleaga barbatii sau mai mult decat am putea noi insene, stim incotro ni se duc lacrimile, pentru ce si pentru cine le lasam sa cada. Le aruncam in stanga si in drepta, le tinem pentru mult timp in noi, le poruncim sa ne aline supararile, le aruncam in carca nimicurilor, a lucrurilor mari, a nemultumirilor, a altor oameni sau a dorintei noastre de a deveni mai puternice.
Noi, mai mult decat barbatii si mai mult decat oricine altcineva, stim de ce plangem. Moralmente, le gasim intotdeauna cate o explicatie. Recunoastem sau nu, undeva acolo, la nivelul rationalului, se constientizeaza cauzele. Stim pe ce ni se duc lacrimile. Din punct de vedere stiintific insa, cauzele si timpul acordat lacrimilor difera putin fata de versiunea proprie. Stim insa si cat timp din viata ne costa? Oamenii de stiinta au aflat recent: intr-o viata de om, o femeie plange in medie un an si 4 luni, adica 12 000 de ore ... aceasta este perioada de viata pe care o petrecem avand ochii umeziti.
La aceste concluzii s-a ajuns in urma unui sondaj efectuat de o revista din Marea Britanie ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail si s-au luat in considerare raspunsurile a 3000 de femei. In primul an de viata, un bebelus-fetita plange in medie 3 ore pe zi din motive precum: foame, oboseala, pentru a-i fi schimbate scutecelele, din cauza sanatatii sau pur si simplu pentru ca plansul este singura modalitate de a comunica si de a atrage atentia parintilor. Intre 1 si 3 ani, o fetita plange pe zi aproximativ 2 ore si cinci minute din motive precum oboseala, cazaturile sau ranile cu care se aleg in urma cazaturilor. Tot la aceasta varsta, fetitele plang atunci cand isi doresc ceva sau cand sunt pedepsite pentru anumite fapte si gesturi. Odata ce se depaseste varsta infantila, media perioadei de plans a femeilor incepe sa scada.
Ajunse la frumoasa si nelinistita varsta a adolescentei, lacrimile pe care le varsa tinerele reprezentante ale sexului frumos sunt cauzate de hormoni, de certurile cu prietenii si amicii, de despartiri sau de alte necazuri amoroase sau de lucrurile care le sunt impuse. La aceasta varsta, nu mai putin de 2 ore si 13 minute pe saptamana sunt petrecute in lacrimi. La varsta de 19 ani, se inregistreaza iarasi o usoare crestere: femeile plang aproximativ 2 ore si 14 minute pe saptamana.
Intre 19-25 de ani, un film trist este mai mult decat necesar pentru a sensibiliza o femeie. Tot la aceasta varsta, o femeie plange din cauza neputintei de a lua o decizie legata de relatiile pe termen lung sau de pierderea persoanei iubite. De la 26 de ani in sus, cele mai des intalnite cauze care duc la revarsarea de lacrimi sunt oboseala, despartirile sau vestile rele legate de cei dragi.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară