Deseori ne gândim că a greși nu este cel mai bun lucru pe care-l putem face. Când greșim, adesea gândim că ne aflăm în fața falimentului: greșește numai cine nu se pricepe, greșește cine nu reușește să ducă un lucru la bun sfârșit...
Dar nu e tocmai așa.
Greșeala face parte din viața noastră! Mai mult, am putea spune că este coloana vertebrală a vieții nostre.
O persoană care nu a greșit nu a încercat niciodaată ceva nou. - Albert Einstein
Când greșim învățăm. Când greșim, făurim o structură a modului nostru de a acționa, la fel cum oasele noastre alcătuiesc structura corpului nostru.
Tocmai greșelile noastre ne ajută să devenim mai înțelepți și fac ca modul nostru de a fi să atingă sferele cele mai profunde.
In imagine: Celebra sculptura a lui Paige Bradley - Expansiunea
Greșelile ne determină să pătrundem în interiorul nostru, ne ajută să descoperim esența modului nostru de a fi și tot ele alimentează viața noastră psihică.
Dacă vrei să crești, trebuie să îți depășești orice frică de a greși, pe care ai putea-o avea! - John C. Maxwell
Să greșești nu este greșit. Numai perseverarea în a greși devine problematică - atunci când greșești fără a transforma însăși greșeala într-un parcurs existențial. Atunci când nu îndrăznești să îți privești cu detașare latura imperfectă, când nu vrei să vezi ce ai putea să îmbunătățești și preferi să fugi sau să te pedepsești fiindcă ai eșuat într-un mod sau altul. Nu ai înțeles ca greșeala este de fapt șansa pe care o ai pentru a deveni mai bun/ă. Așa încât, se impune ca greșeala să fie transformată într-un profund proces de reflecție care să ne îmbogățească și să ne transforme.
Greșelile sunt porțile către marile descoperiri. - James Joyce
Să excludem greșelile din viața noastră e ca și cum am elimina scheletul osos din corpul nostru. Experiențele noastre ar deveni palide și sterile...
Alături de capacitatea noastră de a reacționa, greșeala este factorul principal care dă pasiune vieții noastre, care face să declanșăm determinarea noastră, evidențiind pe deplin dorința de viață. Tot greșeala ne dă acea urmă de umanitate care ne ajută să fim în poziția de a-i înțelege pe alții și dificultățile lor.
Să greșești nu este o greșeală. Greșit este să nu vrei să înveți din erori, cand nu vrem să transformăm eșecurile și imperfecțiunea în oportunități de a crește.
O greșeală repetată de mai multe ori nu mai este o greșeală, ci o decizie. - Paulo Coelho
Foto homepage: By Kichigin/ shutterstock.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice