3. Atunci când cerem ceva sau chiar când primim pur și simplu, instinctiv și firesc, ne dorim ceva de calitate. Calitatea înseamnă din nou investiție de timp, energie, bani, deoarece nu ne naștem cu calitatea în buzunar.
“A deveni spiritual într-o lume materială înseamnă a te adapta și a te plia pe acestă lume sau a te retrage în pustiu și a dărui ce se poate dărui în acest context. Poate că ar fi suficient pentru unele persoane, poate insuficient pentru altele, însă fiecare alegere pe care o facem (fie că daruitor, fie că primitor) definește ce și cum trăim în continuare și este important să învățăm să fim mulțumiți cu asta. Această este de fapt adevărată provocare!”, conchide psihologul.
* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane, urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga.
Foto homepage: By GRJ Photo/ shutterstock.com
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân