Și culmea e că viața ne desenează așa niște trasee, că vei ajunge la un moment dat să primești aceleași întrebări, într-un alt context, din altă perspectivă. Nu o zic nici cu îngâmfare, nici cu emfază, ci doar din experiență. Ajungem în locul în care din acuzator devenim acuzat, din critic devenim criticat fiindcă exhaustivitatea vieții presupune să îi știi dualitățile pentru a înțelege că nu doar un singur drum e bun ori duce spre rai, nu doar alegerea unora e mântuitoare și nu fericirea unora, ori ce pare din afara a le fi fericire, e adevărata lor trăire umană.
Foto: REDPIXEL.PL /ShutterstockAșa că, înaintea întrebărilor, străduiește-te să ai îngăduință. Înaintea concluziilor, pune-te în locul celuilalt și nu lua nimic ca fiind ce ți se cuvine, căci orice din totul ce îl ai îți poate dispărea și poți să ajungi chiar și mai rău decât cel din fața ta, cel pe care-l consideri neîmplinit, neadaptat sau il desconsideri că habar nu are de viața sa.
Drămuiește-ți cuvintele, ai smerenie și vezi-ți de viața ta!
* Un text de Alexandra Șerban, viatanevindeca
https://www.facebook.com/ViataNeVindeca
Foto homepage: by patpitchaya /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice