4 Octombrie 2019 publicat în Lifestyle 717 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Prin somatizare, corpul nostru ne transmite prin intermediul neplăcerilor/bolilor /suferințelor fizice, în ce “loc” nepotrivit stă prea mult mintea noastră cu atenția.

4. Rinichii: influențează starea de sănătate a sistemului osos și a părului capilar.

Rinichii reprezintă centrul stabilității, siguranței, ancorarii în prezent și al legăturii cu pământul, tradițiile, apartenența, sănătatea fizică și, în mod foarte direct cu prosperitatea.

“În cazul rinichilor, emoțiile și comportamentele nepotrivite sunt frica existențială, nerăbdare, dezorganizare, dependență de securitate de orice tip, atașamente de orice tip, tendința excesivă de acumulare. De cealaltă parte, emoțiile potrivite sunt flexibilitate, adaptare, perspective multiple, liniște, relaxare, calm, siguranță, stabilitate, asumarea dreptului de a fi, de a avea, asumarea dreptului de a trăi în bucurie și plăcere, creșterea inteligenței emoționale (EQ), deschidere, gentilețe, înțelepciune."

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 metode pentru a ne răcori atunci când trebuie să facem drumuri în miezul zilei pe timp de vară Premenopauza: când nu mai slăbești ca în adolescență – sfaturi si recomandări de la specialist Românii se așteaptă la o experiență de cumpărături personalizată și inovatoare

Se recomandă comportamente de tip: organizare, prioritizare, mișcare fizică, joc, timp petrecut în natură, îngrijire fizică și întărirea convingerilor de genul: “Sunt în siguranță, trăiesc în prosperitate pe toate planurile, merit să trăiesc plăcerile vieții, îmi iubesc corpul și am încredere în înțelepciunea lui”.

Cum putem folosi Inteligența Corporală pentru a obtine starea de bine?

Specialistul este de părere că toate aceste caracteristici ale corpului putem să le folosim pentru a aduce prosperitate în viața noastră. Astfel, primul pas este să ne ascultăm ideile care cresc în mintea noastră, să alegem una mai evidență și să asumăm astfel faptul că ne dorim să atingem un obiectiv.

“După stabilirea obiectivului, pot interveni în continuare vechi obișnuințe și moduri de gândire, o inflexibilitate în a vrea să învățăm ceva nou, să facem lucrurile diferit sau să fim flexibili în a lua în considerare și părerea altor persoane mai experimentate (acolo unde este cazul). Astfel de sentimente ne dau dureri de cap, la propriu (somatizări în această zonă). Să presupunem că, legat de această zonă, gândurile și starea noastră emoțională sunt echilibrate. Pot însă să apară gânduri de genul: “va fi greu”, “ nu mă descurc”, “mă fac de râs”, “nu mă ajută nimeni” etc., și în acest caz va fi afectată încrederea în sine și în exterior, deci stomacul.  Sau, sunt dispus să fac o schimbare, am încredere, dar aleg să nu acționez. Conflictul dintre “vreau” și “nu acționez” creează frustrare și afectează picioarele. Mai departe, observăm că nu ne-am atins obiectivul și începem să ne temem că nu știm, nu putem, nu-l vom atinge niciodată și că viața noastră va fi din ce în ce mai urâtă sau chiar că ne pasc tot felul de pericole. Frică afectează rinichii”, explică psihologul.

Cum îi învățăm pe copii despre igienă: 5 sfaturi utile pentru părinți Cum să îmbini confortul cu profesionalismul în uniformele de pază Green Start-Up Sustainability Forum & Awards – evenimentul creatorilor unui viitor durabil are loc pe 19 iunie. Primii speakeri confirmați

În astfel de cazuri, observăm ce semnale ne dă corpul nostru, reținem următoarea schemă și o aplicăm:

  • Capul: Vreau și permit (și altfel decât știu până acum)
  • Stomacul: Am cu ce (am toată puterea interioară și resursele necesare și toată susținerea vieții și a celor din jur)
  • Picioarele: Acționez (îmi asum riscuri și-mi dau șansa să mă apropii de obiectiv)
  • Rinichii: Renunț la control și permit (permit să înlocuiesc frica cu surpriza și curiozitatea pentru a beneficia de oportunități).

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane, urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga. 

Media Consulta International, condusă de omul de afaceri Mihai Craiu, se extinde în Franța, Spania, Italia, Marea Britanie și Germania Inteligența artificială revoluționează industria modei Joc de inteligență - Testează-ți puterea de observație în Grădina cu Trandafiri: Reușești să găsești cele 10 obiecte ascunse în mai puțin de 1 minut?

Foto fr si main: By Trismegist san /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri