Comunicat de presă
Psihologi, filozofi, mari gânditori, cercetători, oameni de știință, teologi - toți au căutat (și încă o fac) cu fascinație să dezlege misterele complexe ale minții umane.
Ceea ce acum câteva secole părea o idee prea îndrăzneață, azi s-a transformat într-o credință și o căutare continuă: cea mai mare putere din lume este în mintea noastră, și dacă dobândim abilitatea de a programa această incredibilă forță, ne putem transforma personalitatea și putem crea miracole în viața noastră. Existența unei minți Subconștiente este marea promisiune pentru a atinge performanțe extraordinare.
În opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, subconștientul este activ zi și noapte, indiferent dacă acționăm asupra lui sau nu. Neurologia arată că subconștientul ne controlează 95 % din viața noastră, iar psihologii susțin că în primii șase ani de viață, mintea subconștientă este mult mai puternică decât mintea conștientă.
“Creierul uman este format din 90 de miliarde de celule nervoase ținute împreună de miliarde de puncte de conexiune numite sinapse, iar oamenii de știință speculează că un creier uman poate deține la fel de multe informații pe cât deținea întreg internetul în jurul anului 2007. O informație care ar putea fi șocantă, având în vedere cât de des uităm pe unde ne-am lăsat lucrurile sau ce am mâncat aseară la cină. Tot ceea ce preia subconștientul este prin intermediul mesajelor. Vorbește în imagini, sentimente și metafore. Răspunde la vizualizarea a ceea ce dorești, dar va comunica și înapoi cu imagini și metafore sub formă de vise, vânătăi și “coincidențe”. Mintea subconștientă ia totul literal, exact așa cum vede și simte. Așa se explică de ce la filmele de groază ne sare inima din piept de frică deși știm că este doar un film. Iată un alt moment bun să conștientizezi diferența de putere dintre conștient și subconștient”, explică Eugen Popa.
Comunicarea dintre subconștient și mintea conștientă este bidirecțională
Specialistul afirmă că, de fiecare dată când avem o idee sau o emoție, o amintire sau o imagine din trecut, aceasta este mintea subconștientă care comunică minții noastre conștiente. Comunicarea inversă nu este atât de banală și se realizează folosind principiul autosugestiei.
“Comunicarea dinspre conștient spre subconștient este dificilă, deoarece nu poate fi niciodată finalizată în lipsa emoțiilor. Doar gândurile care sunt transmise cu emoții puternice, autentice pătrund în subconștient. Și doar gândurile care sunt susținute de o emoție puternică rămân acolo. Primul tău pas în valorificarea puterii subconștientului este să ne străduim să eliminăm gândurile încărcate cu emoții negative. De asemenea, e timpul să începem să fim mai atenți la modul în care vorbim cu noi înșine și emoțiile care ne însoțesc gândurile”, explică specialistul.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri