23 Ianuarie 2020 publicat în Lifestyle 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Pentru a face față acestor situații și pentru a-ți reveni cât mai repede, ai nevoie de pregătire și de câteva trucuri utile, pe care le poți găsi mai jos.

După o călătorie lungă și nu foarte confortabilă cu avionul, decalajul de fus orar reprezintă o problemă serioasă. Chiar dacă răsufli ușurat că ai ajuns la destinație, este foarte posibil să nu te poți odihni corespunzător și să rămâi cu senzația de oboseală chiar și câteva zile.

De vină este dezechilibrarea ritmului circadian, acea rutină care dictează corpului ce să facă pe parcursul a 24 de ore. Astfel, chiar dacă la destinație este miezul nopții, tu poți fi plin de energie. În mod similar, dacă ai ajuns într-o țară în care ora locală este 14, trupul tău se poate simți exact ca înainte de culcare: de-a dreptul extenuat!

Pentru a face față acestor situații și pentru a-ți reveni cât mai repede, ai nevoie de pregătire și de câteva trucuri utile, pe care le poți găsi mai jos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să întărim în mod natural imunitatea copiilor în sezonul rece Cum putem crește reziliența copiilor noștri: Ghid pentru părinți Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor

1. Dormi suficient în noaptea de dinaintea zborului

Multe persoane au tendința de a dormi foarte puțin în noaptea premergătoare călătoriei. De vină sunt emoțiile și anxietatea specifică zborului, bagajele făcute în ultima clipă sau gândul că somnul va fi mai odihnitor în aeronavă.

Ei, bine, specialiștii recomandă să te odihnești cât se poate de bine înainte să te îmbarci într-o cursă lungă. Astfel, organismul tău va avea „bateriile complet încărcate” în momentul în care începi călătoria obositoare și îți va fi mult mai ușor să gestionezi starea de după aterizare.

2. Adaptează-ți organismul înainte de călătorie

Dacă știi că urmează să fii afectat de schimbările de fus orar, încearcă să te „antrenezi” puțin înainte de călătorie. Când zbori spre est, vei fi ceva mai afectat decât atunci când pleci într-o țară vestică. Motivul este simplu: organismul va crede că ziua se scurtează semnificativ.

Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Cum să faci față anxietății: Sfaturi de la psihologi Idei de protecție naturală împotriva radiațiilor soarelui, atunci când stai la plajă

Așadar, o metodă foarte bună de diminuare a efectelor negative este să îți ajustezi somnul în funcție de destinația în care urmează să ajungi. Dacă zbori la est, mergi la culcare puțin mai devreme decât de obicei, iar dacă pleci în vest, rămâi treaz o oră în plus. Fă acest lucru cu minimum 4 sau 5 zile înainte de a călători.

3. Pregătește-ți condiții optime la destinație

Dacă urmează să ajungi acasă, în Europa, după o călătorie exotică, asigură-te că dormitorul tău este deja pregătit. Nu vei avea nici starea de spirit, nici energia necesară să îl pregătești când ajungi, obosit după ore întregi de zbor.

Înainte de plecarea în vacanță, fă curățenie și ordine desăvârșită în locuința ta. Schimbă toate așternuturile și fețele de pernă cu unele curate, trage jaluzelele și pregătește o pilotă potrivită pentru anotimpul în curs. Lasă pe pat o pijama curată și confortabilă.

Suferi de anxietate? Uite 5 tehnici care te pot ajuta să te focusezi pe momentul prezent Cum să ne regăsim echilibrul și liniștea după o zi agitată 4-8 noiembrie, Săptămâna Europeană de conștientizare a Virusului Sincițial Respirator (VSR)

Astfel, când vei ajunge acasă, te vei putea îmbrăca în hainele lejere și te vei putea strecura direct în pat, pentru a lăsa corpul să își reîncarce bateriile.

De asemenea, salteaua pe care dormi este și ea extrem de importantă, mai ales atunci când te confrunți cu efectele diferențelor de fus orar. Dacă patul nu este suficient de comod, caută online saltele ieftine și calitative, care să faciliteze un somn bun și odihnitor.

4. Hidratează-te corespunzător

Când experimentezi efectele diferențelor de fus orar, poți fi tentat să apelezi la ajutoare capcană: energizante, cafea și băuturi alcoolice. Chiar dacă ai impresia că un pahar de vin te va ajuta să te relaxezi sau că o ceașcă de espresso te va pune pe picioare instant, aceste băuturi sunt de evitat. Ele nu vor face decât să îți stimuleze suplimentar sistemul nervos și să îți îngreuneze încercarea de a te odihni.

4 pași pentru a transforma baia într-un spațiu modern și funcțional Cum să-ți Protejezi Câmpul Energetic și să ai mai multă grijă de aura ta 5 metode eficiente pentru a-ți împrieteni copilul cu lectura

Alege, în schimb, să bei o cantitate suficientă de apă, iar dacă simți nevoia să te relaxezi în timpul zborului, optează pentru un ceai fierbinte, din plante sau fructe.

În final, lasă-ți corpul să își regleze singur funcțiile și să își revină în propriul său ritm. Susține-l urmând recomandările de mai sus și odihnește-te atât cât simți nevoia!

Foto fr si main: Photo by Acharaporn Kamornboonyarush from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri